In articol:
România se află în prezent pe penultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deșeurilor. Oficialii au luat mai multe măsuri în acest sens.
Citește si: Cum se schimbă modul de calcul al facturilor la energie
În ultimii ani, în România au fost făcute investiții de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de reciclare.
Amenzi usturătoare pentru români
Conform statisticilor, din 65% din deșeurile municipale, în România se reciclează numai 11.1%. În Oradea există probleme atunci când vine vorba de colectarea selectivă a deșeurilor. Cu toate astea, gunoiul este aruncat la întâmplare în continuare, iar acesta este motivul pentru care amenzile au fost majorate de oamenii legii.
În prezent, amenzile ajung chiar și la 20.000 de lei. Ana Deac, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea a anunțat că acolo există 275 de insule ecologice supraterane. Se dorește ca oamenii să respecte colectarea selectivă a gunoiului.
Citește si: 875 de lei, de la stat, pentru români. Când poți intra în posesia lor
„Pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile și biodegradabile, Primăria Oradea 275 de insule ecologice supraterane, în casetate cu câte cinci containere fiecare”, a
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea a anunțat că oamenii care locuiesc acolo vor primi bilete de două călătorii, valabile pe liniile din oraș, în schimbul ambalajelor reciclate. Cu atât mai mult, Anca Deac a ținut să precizeze că există șanse să se găsească și alte forme de recompensare.
Uniunea Europeană amenință cu amenzi uriașe, așadar oamenii legii au fost nevoiți să găsească o soluție prin care românii să înțeleagă că gunoiul nu se aruncă la întâmplare, ci se reciclează.