Close sidebar
Close sidebar

Amenzi de cinci ori mai mari pentru șoferi. Legea a intrat în vigoare

De astăzi a intrat în vigoare legea care mărește cu până la cinci ori amenzile pentru șoferii care fac acest lucru.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Legea pentru protecția și promovarea drepturilor pentru persoanele cu handicap a fost modificată, venind cu amenzi considerabil mai mari pentru șoferii care parchează ilegal pe locurile de parcare marcate ca fiind destinate persoanelor cu dizabilități.

Amenzi de până la 10.000 de lei

Până în prezent, Legea nr. 448/2006 prevedea ca o abatere de la normă se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mașinii parcate ilegal.

Amenda pentru parcarea ilegală au crescut, după modificările făcute, iar acum amenzile sunt cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Citeste si: O nouă lege a fost adoptată! De mâine toți salariații trebuie să afle asta

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor celor care ocupă un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens.

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru angajatori

Modificările legii aduc și noi responsabilități pentru angajatori, în cazul nerespectării ar putea fi sancționați cu până la 50.000 de lei.

Citeste si: Scandal în București pentru nepurtarea măștii. Au fost reținuți și amendați- VIDEO

Persoanele cu dizabilități vor putea alege între gratuitatea pe transportul public și decontarea carburantului pentru mașina proprie, respectând însă niște limite anuale pentru decontare, de 1.500 de lei, respectiv 750 de lei, în funcție de gradul de handicap.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI