Poliția Sectorului 6 din Capitală a demarat o campanie de informare cu privire la noi amenzi pentru cetățeni. Amenzile vizează persoanele care hrănesc porumbeii și fac mizerie, iar suma acestora poate ajunge până la valoarea de 1.000 de lei.

Mai multe informații sunt oferite de Georgiana Grimm, reporter Știrile Kanal D.

Persoanele care hrănesc porumbeii vor fi amendate!

Persoanele care hrănesc porumbeii vor fi amendate!

[Sursa foto: istockphotos]

Amenzi enorme pentru persoanele care hrănesc porumbei

În urma unei hotărâri generale de consiliu, se pare că vor intra în vigoare noi amenzi pentru cetățeni. Amenzile care pot ajunge până la suma de 1.000 de lei privesc cetățenii care hrănesc, pe stradă, porumbeii și lasă în urma lor mizerie. Hotărârea generală a consiliului a fost bazată pe numeroasele sesizări primite de autorități.

Sesizările contau în plângeri și nemulțumiri cauzate de persoanele care hrănesc porumbeii, pe stradă. Se pare că foarte mulți oameni sunt deranjați că porumbeii își fac cuib pe la geamurile locuințelor lor, după ce sunt hrăniți de anumite persoane. Situația devine mai deranjantă când în urma hrănirii porumbeilor, rămân doar gunoaie.

Pentru a rezolva situația, Poliția Sectorului 6 din Capitală a demarat o campanie de informare, cu scopul de a înștiința oamenii despre posibilele amenzi, pentru a îi îndemna să nu mai hrănească porumbeii și nici să mai lase resturi și gunoaie pe jos.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Hotărârea generală care privește amenzile pentru persoanele care hrănesc porumbeii a fost momentan confirmată. Rămâne de văzut când va urma să fie pusă în aplicare.

De asemenea, valoarea amenzilor este între 200 și 1.000 de lei pentru persoane fizice. Pentru peroanele juridice, asociații de proprietari, se aplică sancțiuni cu valori cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. Aceste amenzi se aplică pentru mizeria produsă în urma hrănirii porumbeilor: resturi de pâine, mâncare sau diferite gunoaie.

Citește și: VIDEO- Amendă record pentru proprietarii celor 12 terenuri retrocedate din Parcul IOR/ Au fost sancționați cu 35 de milioane de euro

Porumbeii își fac cuib la geamurile locuințelor

Porumbeii își fac cuib la geamurile locuințelor

[Sursa foto: istockphotos]

Parcul Cișmigiu este casa ciorilor 

În vreme ce porumbeii sunt iubiți de unii cetățeni, care aleg să îi hrănească, situația ciorilor generează aceeași reacție pentru toți bucureștenii. În parcul Cișmigiu, casa ciorilor, autoritățile au implementat un sistem anticiori, pentru a alunga păsările. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din nefericire, aparatul anticiori nu a funcționat. Prețul unul sistem anticiori a fost de o mie o sută treizeci de lei. În loc să se sperie ciorile, cei speriați erau oamenii. După câteva zile de la montare, aparatele anticiori de pe trunchiurile copacilor, au fost scoase din funcțiune.

Aparatele anticiori din Cișmigiu nu au funcționat

Aparatele anticiori din Cișmigiu nu au funcționat

[Sursa foto: istockphotos]

În timp ce conducerea Capitalei se chinuie să găsească soluții pentru alungarea ciorilor, oamenii din țările nordice le folosesc în scopul comunității. În Suedia, ciorile sunt dresate pentru a aduna mucurile de țigară aruncate de cetățeni pe trotuare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si