Persoanele care fac afaceri pe rețelele sociale au intrat în vizorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Inspectorii ANAF vor verifica toate imaginile de pe rețelele sociale care pot conține date despre case, mașini sau bani, care nu au fost declarați la FISC.
Anunț din partea inspectorilor ANAF
Lucian Heiuş, şeful ANAF, a vorbit despre controalele ce vor avea loc în următoarea perioadă.
El a explicat că, în primă fază, vor încerca să obțină de pe site-urile web şi să identifice persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează.
Citește si: VIDEO- Curierii din România vor fi obligați să raporteze către ANAF toate operațiunile de livrare cu plată ramburs. Ce informații vor fi transmise
„Încercăm să obținem de pe site-urile web şi să identificăm persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează.
Folosim nişte programe de extragere de date şi vedem pe ce conturi apar mai multe accesări, verificăm dacă şi-au declarat veniturile de pe site-urile de socializare. Iar dacă veniturile identificate de la aceste platforme nu corespund cu cele declarate începem verificările.", a spus Lucian Heiuş, şeful ANAF în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.
Citește si: VIDEO- Mai mulți influenceri verificați de ANAF nu și-au declarat veniturile încasate
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Conform spuselor lui Lucian Heiuş, şeful ANAF, 128 de persoane ar fi fost deja verificate, iar: „pentru alte 58 au fost emise şi deciziile de impunere. Valoarea totală este peste 5,6 milioane de lei."
Închirierea locuințelor este o afacere, astfel că ANAF a decis să impună amenzi pentru proprietarii imobilelor care nu depun acte în acest sens.
Legea care prevede o înregistrare de închiriere a contractelor se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2023, iar termenul de înregistrare va fi același cu cel anterior, de 30 de zile de la dată încheierii contractului.
Citește si: Ce ministere primesc mai mulți bani la rectificarea bugetară
Însă, cele încheiate înainte de această dată vor continua să rămână valabile, cu condiția de înregistrare în termen de 90 de zile de la dată de 1 ianuarie 2023.
Citește si: Numărul pensionarilor care vor primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei va scădea din nou. Listele cu beneficiari sunt revizuite