Close sidebar
Close sidebar

ANAF investigheaza vanzarile de credite neperformante din banci. "Sunt consecinte majore", avertizeaza directorul general al Directiei de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agentiei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput controalele la banci, iar directorul general al Directiei Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agentiei sustine ca vor fi „consecinte majore”.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Suntem in analiza in momentul de fata in domeniul bancar si avem controale in curs. Nu pot sa va dezvalui care este astazi stadiul, dar va spun ca sunt consecinte majore”, a precizat oficialul ANAF, intr-o conferinta de specialitate, potrivit zf.ro.

El a dat drept exemplu portofoliile de credite care se vand. „Bancile au venit cu ideea ca pentru a putea valorifica un credit care este neperformant trebuie sa il puna intr-un pachet cu credite performante, astfel incat sa creeze un pachet cat mai atractiv pentru un eventual investitor. S-au vandut, astfel, pachete de credite de 100 de milioane de euro, deci o suma facila pe tranzactiile care se realizeaza, la randamente de 5-7%. Au vandut un pachet de 100 milioane de euro unei companii, cu 5-7 milioane euro. Diferenta de 95-93 milioane euro ar reprezenta cheltuiala deductibila. Au fost pierderi, asta inseamna ca si-au diminuat profitul”, a spus Ionut Misa adaugand ca firma careia i-a fost vandut portofoliul de credite era, de fapt, o filiala a bancii inregistrata in regim offshore, asadar, creditul respectiv a fost utilizat intr-un circuit fraudulos.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Directorul general al Directiei Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a mai precizat ca statul nu are o legislatie suficient de solida pentru a rezista incercarilor firmelor multinationale de frauda. Acesta a mai adaugat ca e nevoie de masuri serioase pentru a opri aceste circuite financiare frauduloase.

„Nu putem sa facem nimic. Daca legislativ nu se fac pasi importanti in acest sens, suntem expusi total in fata unor companii care beneficiaza de o experienta capitalista mult mai mare decat a noastra.

Care beneficiaza de firme de consultanta si de contabili foarte buni, care stiu sa speculeze legislatia foarte bine, stiu sa realizeze artificii fiscale greu de identificat, stiu sa realizeze circuite financiare greu de stopat. Trebuie sa ne pregatim daca vrem sa stopam toate aceste lucruri si sa le contracaram”, a incheiat reprezentantul ANAF.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI