„Suntem in analiza in momentul de fata in domeniul bancar si avem controale in curs. Nu pot sa va dezvalui care este astazi stadiul, dar va spun ca sunt consecinte majore”, a precizat oficialul ANAF, intr-o conferinta de specialitate, potrivit zf.ro.
El a dat drept exemplu portofoliile de credite care se vand. „Bancile au venit cu ideea ca pentru a putea valorifica un credit care este neperformant trebuie sa il puna intr-un pachet cu credite performante, astfel incat sa creeze un pachet cat mai atractiv pentru un eventual investitor.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Directorul general al Directiei Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a mai precizat ca statul nu are o legislatie suficient de solida pentru a rezista incercarilor firmelor multinationale de frauda. Acesta a mai adaugat ca e nevoie de masuri serioase pentru a opri aceste circuite financiare frauduloase.
„Nu putem sa facem nimic. Daca legislativ nu se fac pasi importanti in acest sens, suntem expusi total in fata unor companii care beneficiaza de o experienta capitalista mult mai mare decat a noastra.