La Spitalul Județean Brașov are loc o anchetă, după ce din seiful unității medicale au dispărut zece fiole dintr-un drog foarte puternic

Pentru că medicamentul este folosit la anestezii generale sau pentru a ameliora durerile bolnavilor de cancer, acesta are un regim special de depozitare. 

„Se depozitează în dulapuri securizate, există registre care să asigure trasabilitatea consumului. El este scos din acel seif, din acel dulap, de către personalul medical și întotdeauna este utilizat în prezența a două persoane care să certifice utilizarea substanței”, a spus Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca.

DIICOT a preluat ancheta

În acest caz, DIICOT a preluat ancheta. Marți, angajații Spitalului Județean Brașov au sesizat anchetatorii în legătură cu dispariția celor zece fiole de Fentanil din seiful unității medicale.

Dosarul este instrumentat de Biroul Teritorial Brașov, fiind de competența Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Brașov.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citește și: Percheziții DNA la Primăria Ploieşti. Primarul Andrei Volosevici: "E o procedură specifică, nu mă vizează. Spor la treabă!”

Care sunt ipotezele luate în calcul?

În acest caz sunt luate mai multe ipoteze în calcul.

Fie persoane din exterior au ajuns și au luat cele zece fiole din dulap, fie cineva din interiorul spitalului. Totodată, se ia în considerare probabilitatea ca angajații să fi folosit fiolele pentru pacienți și să fi uitat să treacă în condica de medicamente.

Citește și: Percheziții DNA la Primăria Ploieşti. Primarul Andrei Volosevici: "E o procedură specifică, nu mă vizează. Spor la treabă!”

Autoritățile s-au deplasat la fața locului, luând amprente. În prezent se pun cap la cap informații pentru a afla cu exactitate cele întâmplate.

Ce este fentanilul?

Fentanilul reprezintă un opioid care se folosește în terapia durerii, dar și în cazul anesteziilor. Totodată, medicamentul este foarte căutat de dependenții de droguri, pentru că are efecte mai puternice decât heroina.

Se folosește pentru tratamentul bolnavilor de cancer aflați în stadii terminale, pentru ameliorarea durerilor.

Citește și: Scene teribile în apropierea unui parc din Capitală! Un adolescent a vrut să-și omoare dealerul ca să nu mai plătească drogurile

În Statele Unite, fentanilul a devenit cauza principală a deceselor survenite în urma unei supradoze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si