Andrei Baciu, șeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, și-a anunțat luni dimineața demisia din funcția de conducere pe contul să de Facebook.

UPDATE. Ce a declarat Adrian Baciu la ieșirea de la DNA

După patru ore de audiere la DNA, Andrei Baciu a declarat că a răspuns la toate întrebările procurorilor, adăugând că nu poate da mai multe detalii la recomandarea avocaților.

„Nu pot să fac alte declarații, având în vedere că se cercetează toate aceste lucruri”, a spus Baciu. El a refuzat să spună ce calitate are în acest dosar.

„A fost o chestiune care s-a desfășurat pe mai mulți ani, foarte complexă, și am dorit să răspund la toate aceste întrebări din dorința de a clarifica orice fel de nelămurire. Am conștiința absolut împăcată. N-am avut nicio obligație legală să-mi dau demisia, ci a fost una de onoare”, a spus Adrian Baciu.

Citește și: Procurorii DNA au decis începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă

Demisia lui Andrei Baciu vine pe fondul protestelor din sănătate, dar și în contextul anchetei DNA privind vaccinurile din pandemia de coronavirus.

"Îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu faţă de principiile etice şi morale în care cred, şi nu dintr-o obligaţie legală", spune Andrei Baciu  pe Facebook.

Cine este Andrei Baciu și ce legătură are cu dosarul vaccinurilor deschis de DNA 

Andrei Baciu îşi anunţă luni, într-o postare pe Facebook, demisia de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, invocând ” informaţiile apărute în spaţiul public” şi lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Andrei Baciu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii și vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ulterior Andrei Baciu a preluat interimar preşedinţia CNCAV după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă. 

Andrei Baciu: ”Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienţilor"

”Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis şi cu credinţa nestrămutată în valorile onoarei şi integrităţii. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu faţă de principiile etice şi morale în care cred şi pe care le-am susţinut întotdeauna, şi nu dintr-o obligaţie legală”, a declarat Andrei Baciu.

El precizrează că de-a lungul a nouă ani de când s-a întors în România şi în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-a avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, a acţionat cu un respect neclintit pentru legislaţie, instituţii şi cetăţeni.

”Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienţilor. Am încredere deplină în actul de justiţie, convins fiind că adevărul şi dreptatea vor prevala.

Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea şi susţinerea pe care mi le arătaţi”, conchide el.

Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Presa s-a întrebat la momentul deschiderii dosarului SNA privind vaccinarea de ce președintele campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță și vicepreședintele, Andrei Baciu, nu erau vizați și ei de această anchetă în calitate de suspecți.

Citește și: VIDEO- Controversa vaccinurilor achiziționate abuziv. Banii pierduți de România în procesul de cumpărare ar putea dezlănțui o anchetă mai amplă

Numele celor doi apar în referatul procurorilor, însă numai în calitate de martori. Pe perioada pandemiei, au fost administrate aproape 17 milioane de doze de vaccin unui număr de doar 8 milioane de persoane.

Ar fi rămas 73 de milioane de doze care au expirat sau sunt aproape de termenul limită, pentru care țara noastră a plătit mult peste un miliard de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si