Angajații care lucrează în bănci, în firme de asigurări și în alte companii cu profil financiar vor beneficia de o majorare a salariului minim brut. Nivelul minim de salarizare va creşte de la 2.500 de lei la 3.300 de lei brut.

Citeste si: Salariul minim în agricultură și industria alimentară va crește prin lege la 3.000 de lei brut

Vechiul salariu minim pe ramura de activitate fusese stabilit în urmă cu patru ani, la semnarea anteriorului contract colectiv. Prin noua înțelegere dintre patronate și sindicate, angajații din sectorul financiar-bancar primesc și alte beneficii.

Citeste si: VIDEO- Amânarea ratelor a fost scoasă din lista măsurilor luate de Guvern. Ce a spus premierul Nicolae Ciucă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Consideram ca am obtinut drepturi minimale semnificative pentru colegii nostri, chiar in conditiile lipsei actuale de predictibilitate la nivelul economiei, ceea ce nu-i putin lucru”, a transmis Constantin Paraschiv, presedintele FSAB.

Mai multe salarii compensatorii pentru angajații din bănci

Potrivit noului contract colectiv, va creşte şi numărul de salarii compensatorii pe care angajaţii îl primesc în caz de concediere sau retructurări.

Astfel, salariații cu o vechime intre 5-10 ani vor primi trei salarii compensatorii în loc de două, cei care au între 10 şi 15 ani vechime vor primi cinci salarii compensatorii în loc de trei, iar angajaţii care au peste 15 ani vechime vor beneficia de şase salarii compensatorii, fata de patru.

Angajaţii care au peste 15 ani vechime vor beneficia de 6 salarii compensatorii

[Sursa foto: Pixabay]

Prevederile contractului colectiv se vor aplica unui total de aproape 23.000 de angajaţi din sectorul financiar-bancar.

Alte beneficii pentru angajații din domeniul financiar-bancar

Reprezentanţii Consiliului Patronatelor Bancare din România au explicat că celelalte beneficii aferente contractului colectiv de munca anterior semnat la finalul anului 2018 rămân neschimbate.

Printre acestea se numara contabilizarea timpilor de deschidere şi închidere a unităţilor ca timp de lucru şi intră în programul de lucru de 8 ore, ajutor financiar pentru evenimente speciale, minimum 21 de zile lucrătoare concediu de odihna anual pentru 0-5 ani vechime in aceeasi unitate, 22 zile la peste 5 ani vechime, 3 zile libere pentru evenimente speciale.

„Semnarea acestui nou contract arata preocuparea membrilor nostri de a crea predictibilitate pentru colegii nostri, fiecare dintre entitatile noastre membre urmand sa aplice principiile si conditiile din acest acord”, a declarat Sergiu Manea, presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane şi membru al Consiliului Director al Federatiei FinBan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si