Protestele continuă în România! Zeci de poliţişti din Aiud şi Oradea au ieșit în fața Centrelor de Detenţie, informează Observator. Dacă cei de la conducere nu vor lua măsuri, agenţii sunt chiar deciși să intre în grevă generală, începând cu luna mai.

Ce nemulțumiri au angajații din penitenciare?

Printre nemulțumirile angajaților din penitenciare se numără condițiile de muncă, dar și salariile.

Aceștia spun că legea salarizării nu a mai fost actualizată încă din anul 2017. Nu în ultimul rând, ei cer deblocarea normelor de hrană şi echipament.

De exemplu, pentru masa zilnică, angajații din Penitenciare primesc doar 30 de lei, în condițiile în care prețurile din România sunt în continuă creștere.

Dorim ca acele salarii de plecare pe care le avem în momentul de faţă, aproximativ 500 de lei pentru un agent, respectiv 900 de lei pentru un ofiţer, să fie actualizate după legea salarizării. O altă revendicare a noastră este revendicarea normei de hrană, la nivelul actual. Acea normă de hrană nu mai acoperă valorile actuale. Nu mai poţi cu acea normă de hrană pe zi, să cumperi un meniul al zilei”, a explicat Călin Ardeleanu, lider Sindicatului Independent al Lucrătorilor din Penitenciarul Oradea (SILPO), pentru sursa menționată mai sus.

Protest angajați penitenciare

Imagine reprezentativă pentru un penitenciar.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Președintele Casei Naționale de Pensii, mesaj public, după ce poștașii au decis să își continue greva. Își primesc sau nu vârstnicii veniturile la timp?

Nu în ultimul rând, angajații sunt deranjați și de lipsa forței de muncă. În sistemul Penitenciar ar mai fi nevoie de cel puţin şapte mii de angajaţi.

Până acum, protestele nu au afectat activitatea, deoarece în stradă au ieșit doar angajații care se aflau în timpul liber.

Însă, începând de luna viitoare, dacă lucrurile nu se vor îmbunătăți poliţiştii ameninţă că vor lăsa cheile celulelor în seamă directorilor și vor veni la București, pentru a protesta în fața Guvernului, dar şi a Ministerului de Justiție.

Protest angajați penitenciare

Imagine reprezentativă pentru un penitenciar.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Angajații de la metrou ies în stradă! Transportul subteran riscă să fie blocat

Luna trecută, România a pierdut 40 mil. €, pentru lipsa condiţiilor decente din penitenciare, doar pentru anii 2020-2022. Acum, peste 70 de șantiere vor fi deschise pentru renovări, după cum a promis conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si