Salariile nu au ținut pasul cu creșterile de prețuri în ultimii ani în România, printre cele mai defavorizate domenii fiind educația, sănătatea sau turismul. 

Citește și: VIDEO-Noi vești din partea BNR. Dobânda cheie va rămâne la același nivel. Ce semnifică, de fapt, acest lucru

Există, însă, și domenii din care românii câștigă foarte bine, astfel că grijile legate de bani nu prea există.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit zilele trecute despre domeniul în cauză, conform România TV.

„Dacă discutăm despre persoane care lucrează în domeniul IT, de exemplu, să știți că și în România se câștigă bine, și în România acest domeniu este unul dintre cele mai competitive”, a declarat ministrul Muncii, la Prima News.

Ce salarii primesc angajații din IT în România

Conform unui studiu realizat la începutul anului de Bestjobs, pentru angajaţii în IT, salariul şi beneficiile extrasalariale sunt motivele care îi determină să rămână sau nu la actualul loc de muncă, 55% dintre respondenţi aşteptând o creştere de minim 10% a salariului în acest an.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Salariul mediu net pentru un specialist IT junior (0-2 ani experienţă) porneşte de la 800 euro net şi poate ajunge la peste 3.000 euro net, în cazul unui specialist IT senior.

În topul beneficiilor pe care le primesc la locul de muncă, ca parte din pachetul salarial, se numără program şi mod de lucru flexibil, tichete de masă, acces la servicii medicale private, asigurare medicală, cursuri de specializare şi dezvoltare personală.

Ce salarii primesc angajații din IT în România

Ce salarii primesc angajații din IT în România

[Sursa foto: Pexels]

Pe lângă acestea, angajaţii IT îşi doresc să primească şi al 13-lea salariu, bonusuri de performanţă, suport în certificări profesionale, pensie privată sau acţiuni în companie.

Citește și: Un minister din România angajează pe loc 3.800 de tineri. Salariile nete pornesc de la 4.400 lei, plus alte beneficii

„Numărul de specialişti IT angajaţi în România a înregistrat o creştere constantă în ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar şi cu un grad mare de mobilitate a forţei de muncă. În acest sens, studiul „Cum e să lucrezi în IT în 2024”, realizat de platforma de recrutare online bestjobs în parteneriat cu Orion Innovation, conturează profilul angajatului în IT şi provocările pe care activitatea profesională în acest domeniu le ridică.

Salariul (30%), posibilităţile de dezvoltare şi creştere (20%), flexibilitatea modului de lucru (15%) şi pachetul de beneficii (13%) sunt cele mai importante criterii de care specialiştii în IT ţin cont în acceptarea unei oferte de angajare, arată studiul Bestjobs.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si