Close sidebar
Close sidebar

Angela Merkel, anunțul zilei. Ce nu au voie să facă germanii de sărbători

Angela Merkel îi îndeamnă pe germani să se vadă de Crăciun prin apeluri video. Acest sfat vine pentru ca cetățenii germani să se ferească de infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

Georgiana Balaban,

Angela Merkel, anunț pentru germani. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat pe germani, sâmbătă, să evite să îşi viziteze familiile de Crăciun şi să folosească apelurile video pentru a-şi vedea rudele, aşa cum procedează soldaţii aflaţi în străinătate, relatează Reuters.

Germania se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus şi a deceselor cauzate de Covid-19.

“Femeile şi bărbaţii staţionaţi departe de casă pentru ca noi să fim în siguranţă ştiu ce înseamnă să ai contact limitat cu cei dragi”, a spus Merkel în podcast-ul său săptămânal. “Ei ştiu ce înseamnă să poţi doar să foloseşti Skype o perioadă lungă în loc să fii împreună cu cei iubiţi”, a precizat ea.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Merkel îi îndeamnă pe germani să-și vadă rudele doar prin apel video de sărbători. [Sursa foto: google]

Germania luptă pentru a combate infectarea cu noul coronavirus

Germania a înregistrat sâmbătă peste 31.000 de cazuri noi de infectare şi 702 decese, număr dublu faţă de cel raportat în 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown care ar urma să dureze cel puţin până la 10 ianuarie.

Citeste si: Ludovic Orban și Angela Merkel, convorbire telefonică despre situația muncitorilor români sezonieri

Merkel a mai transmis mesaje populaţiei legate de Crăciun şi de Anul Nou, cerându-le germanilor să evite deplasările care nu sunt necesare şi să limiteze cât se poate de mult contactul social.

Citeste si: Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV2

“Ce ne aşteaptă pe mulţi dintre noi de Crăciun este ceva normal pentru cei care sunt în misiune în afara ţării”, a mai afirmat sâmbătă cancelarul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI