Cancelarul Germaniei a declarat miercuri, în Parlamentul german, că Guvernul va continua evacuările pentru armată şi personalul de dezvoltare care a lucrat cu Germania „atâta timp cât va fi necesar”, şi că va sprijni organismele ONU. Ele sunt sprijinite în oferirea de ajutor umanitar poporului afgan şi celor care au plecat în ţările vecine, relzatează BBC.

Citeste si: Germania este în stare de șoc. Numărul victimelor a ajuns la 165, în urma inundațiilor

Ce a transmis Angela Merkel

Merkel a declarat că forţele germane au evacuat mai mult de 4.600 de oameni până acum- cel mai mare transport aerian străin din istoria ţării- şi că Germania va face eforturi în zilele rămase „de a continua să îi ajute pe cei care ne-au ajutat, să ofere protecţie”.

Citeste si: Angela Merkel, cocktail de vaccinuri! A făcut rapelul cu Moderna, după prima doză cu Astra Zeneca

angela merkel anunț talibani
Declarații Angela Merkel.[Sursa foto: google]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Preşedintele american Joe Biden a declarat că termenul limită pentru plecarea din Afganistan a trupelor NATO, 31 august, convenit cu talibanii, va fi respectat şi a exclus prelungirea lui.

Citeste si: Angela Merkel, poziție fermă la summit-ul NATO. Ce spune despre dezinformările Rusiei

Franţa a dat semnale deja că joi va încheia evacuările.

„Această nouă realitate este una amară, dar trebuie să ne implicăm în ea”, a

spus Merkel legat de preluarea puterii de către talibani şi despre creşterea riscului atacurilor teroriste. „Ce am subestimat absolut a fost cât de incredibil de rapid trupele afgane au renunţat în faţa talibanilor sau că o astfel de rezistenţă nici nu a fost încercată”, a adăugat cancelarul.

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

Citeste si: Angela Merkel: Germania se află în al treilea val al pandemiei de coronavirus: ”Nu ne putem permite urcușuri și coborâșuri”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si