Close sidebar
Close sidebar

Angela Merkel: "Nu a fost o surpriză". Cum a încercat fostul cancelar german să evite războiul lui Putin

Fostul cancelar german, Angela Merkel, spune că războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina "nu a fost o surpriză" pentru nimeni.

Sorin Negru,

Angela Merkel a intuit că Vladimir Putin va face o mișcare în Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-un interviu acordat publicației germane Der Spiegel, fostul cancelar german, Angela Merkel, a dezvăluit că a încercat în 2021 să-şi convingă partenerii europeni să creeze un format nou pentru a discuta cu Vladimir Putin despre tensiunile cu Ucraina.

Citește și: Noi explozii în Crimeea

Merkel spune că a avut această iniţiativă deoarece a văzut că acordul de la Minsk nu mai funcționa. Acordul fusese semnat în 2014 de Rusia, Ucraina şi provinciile Doneţk şi Lugansk pentru soluţionarea conflictului din aceste regiuni separatiste.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Zelenski promite "vești importante" în curând. "Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă. Şi nu o va face"

Angela Merkel a renunțat la ideea sa în cele din urmă, când nu a mai văzut nicio posibilitate de a-l influența pe președintele rus la final de mandat.

Ideea lui Merkel ar fi putut să schimbe planurile lui Putin

Angela Merkel a declarat că ea și președintele francez Emmanuel Macron au plănuit să organizeze un format de discuții independente cu Putin în cadrul Consiliului European în 2021.

„Dar nu am mai avut tăria de a împinge proiectul până la capăt pentru că, la urma urmei, toată lumea știa: voi pleca din toamnă”, a spus ea.

Angela Merkel: Pentru Putin doar puterea contează

Angela Merkel a avut aceeaşi senzaţie de neputinţă şi la ultima sa întâlnire cu Putin, la Kremlin, unde venise într-o vizită de rămas bun înainte de a părăsi postul de cancelar.

Referindu-se la vizita sa de adio la Moscova în august 2021, Merkel, care vorbește fluent limba rusă, a declarat pentru Spiegel: „Sentimentul a fost foarte clar: «În ceea ce privește politica de putere, ați terminat»”.

„Pentru Putin, doar puterea contează”, a adăugat ea.

Fostul lider al Germaniei a declarat despre plecarea sa din politică că a fost „timpul pentru o nouă abordare” din cauza lipsei de progrese din partea guvernului său nu doar în ceea ce privește Ucraina, ci și conflictele din Moldova, Georgia, Siria și Libia.

Angela Merkel, care s-a retras din politică după 16 ani la putere în urma alegerilor din septembrie 2021 din Germania, i-a predat oficial frâiele lui Olaf Scholz, din partea social-democraților, în decembrie același an.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI