Close sidebar
Close sidebar

Angela Merkel, poziție fermă la summit-ul NATO. Ce spune despre dezinformările Rusiei

Angela Merkel a declarat, luni, la sosirea la summit-ul NATO de la Bruxelles, că liderii alianței nord-atlantice vor discuta despre campaniile de dezinformare ale Rusiei. Un alt subiect sensibil pe agenda NATO îl constituie China.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Angela Merkel, primul mesaj la summit-ul NATO

Cancelarul german Angela Merkel a făcut o scurtă declarație de presă, luni la Bruxelles: ea a spus că liderii ţărilor NATO vor discuta la summit subiecte precum provocările reprezentate de Rusia şi China, subliniind necesitatea de a răspunde campaniilor de dezinformare ale Moscovei, transmite Reuters.

Citeste si: NATO avertizează Rusia şi Belarus: "Suntem pregătiţi"

La sosirea la summit, Merkel a spus că liderii  alianței vor discuta și despre modalităţile prin care ar putea lucra cu Georgia şi Ucraina, două ţări care caută legături mai strânse cu NATO ca un bastion împotriva ameninţării venite din partea vecinei lor Rusia.

Angela Merkel, împotriva provocărilor hibride

" Problemele de pe agenda de astăzi ne preocupă pe toţi. În primul rând provocarea cu care ne confruntăm: Rusia, dar şi regiunea indo-pacifică cu China în măsură din ce în ce mai mare", a spus ea.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

" Provocările hibride devin din ce în ce mai importante: atacurile cibernetice şi în special în legătură cu Rusia, campaniile de dezinformare", a adăugat Merkel.

Citeste si: Cine este Naftali Bennett, noul premier al Israelului

Joe Biden, la summit-ul NATO: "Articolul 5 este o obligaţie sacră"

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni, înaintea summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, că NATO este "extrem de importantă" pentru interesele americane şi a adăugat că doreşte ca Europa să ştie că Statele Unite ale Americii sunt de partea sa, relatează Reuters.

"Articolul 5 este o obligaţie sacră", a afirmat Biden, referindu-se la doctrina apărării colective a alianţei transatlantice.

"Vreau ca întreaga Europă să ştie că SUA sunt aici", a adăugat el.

Citeste si: Klaus Iohannis, întâlnire cu liderul SUA, Joe Biden, la summit-ul NATO

Biden a avertizat totodată că există noi provocări la adresa securităţii internaţionale, care provin din Rusia şi China. "Rusia nu acţionează într-o manieră coerentă cu ceea ce ne aşteptam noi, şi nici China", a apreciat Biden, care- odată ajuns la sediul NATO- a fost primit de secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, potrivit EFE.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI