Liderul german Angela Merkel va primi vineri prima doză din vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, informează presa internațională

Decizia lui Merkel vine în contextul în care Germania este una dintre multele țări care au limitat utilizarea acestui vaccin, caa urmare a temerilor legate de apariția unor cheaguri de sânge.

Citeste si: Angela Merkel, mutare în forță. Germania trece la măsuri dure anti-COVID

Cancelarul în vârstă de 66 de ani va deveni politicianul cu cel mai înalt rang din statul german care se vaccinează anti-COVID cu AstraZeneca, dat fiind că suspendarea acestui vaccin a fost decisă în peste 10 țări europene din cauza cheagurilor de sânge, a scris publicația Welt.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Angela Merkel este eligibilă pentru a obține serul AstraZeneca, deoarece are 66 de ani, iar utilizarea acestui vaccin în Germania a fost oprită pentru cei sub 60 de ani.

Citeste si: Au sosit primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal legat de efectele adverse pe care le are

Prima țară europeană care renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca

Danemarca a anunțat că renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare "rare" dar "grave", devenind astfel prima țară din Europa care nu va mai utiliza acest ser.

"Campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca", a anunţat miercuri directorul Agenţiei naţionale de sănătate, Soren Brostrom, în cadrul unei conferinţe de presă.

Celor circa 150.000

de persoane care au primit o doză din acest ser li se va propune un alt vaccin pentru a doua doză, potrivit autorităţilor, citate de Agerpres.

Citeste si: Italia revine la normalitate. În ce regiuni se vor relaxa restricţiile?

Chiar dacă a confirmat pe 8 aprilie o legătură cu cazurile foarte rare de tromboză grave, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a estimat că beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile.

Majoritatea ţărilor europene care au suspendat utilizarea vaccinului au reluat-o, cel mai adesea fixând o limită de vârstă.

Africa de Sud a renunţat la ser în februarie, întrucât eficacitatea sa este pusă la îndoială în combaterea tulpinii apărute în această ţară. SUA, ca şi Elveţia, nu au autorizat încă vaccinul AstraZeneca, iar Venezuela a refuzat să facă acest lucru, invocând efectele sale secundare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si