Close sidebar
Close sidebar

Angela Merkel şi Emmanuel Macron, acord important într-un moment delicat pentru Europa

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au convenit să promveze proiectele comune de apărare într-un moment critic pentru ambițiile Europei de a-și asuma un rol global mai puternic, relaează Bloomberg.

Andreea Stoica,

Angela Merkel şi Emmanuel Macron

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe fondul semnalelor legate de o apropiere între Europa și SUA și a creșterii tensiunilor cu Rusia, cei doi lideri au subliniat vineri hotărârea țărilor lor de a dezvolta noi sisteme europene de armament.

Un moment delicat pentru Europa 

Întâlnirea Merkel-Macon are loc într-un moment delicat pentru Europa, întrucât Franța și Germania încearcă să creeze un aparat de apărare care să poată răspunde amenințărilor moderne de securitate, independent de SUA, care s-au retras din cooperarea transatlantică în ultimii patru ani.

Citeste si: Angela Merkel reacționează la expulzarea diplomaților europeni din Rusia

Liderii Uniunii Europene vor discuta despre modul de consolidare a „investițiilor în apărare, dezvoltarea capacităților și pregătirea operațională” în timpul viitorului summit, care va avea loc online în 25 și 26 februarie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Macron şi Merkel, întâlnire unde se va discuta despre apărarea europeană şi relaţia transatlantică

„Consolidarea politicii de securitate și apărare a UE va contribui la creșterea capacității sale de a acționa autonom și de a-și promova valorile și interesele strategice pe scena globală”, a declarat Consiliul European într-un memoriu trimis delegațiilor înainte de summit și consultat

de Bloomberg.

Citeste si: Germania, decizie radicală pentru a se proteja de noile tulpini de coronavirus

Cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul Consiliului de apărare și securitate germano-francez, fondat în 2017 pentru a avansa mai multe proiecte de apărare între cele țări. Dar cele mai importante două proiecte- avioane de vânătoare de nouă generație FCAS și proiectul tancurilor MGCS- au înregistrat progrese reduse, iar cele două țări au promovat agende diferite în ultimele săptămâni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI