Considerata drept una cele mai mari cantarete ale Romaniei, Angela Similea a pierdut cel mai mare trofeu, „Cerbul de Aur”, unul din cele mai importante din Europa la sfarsitul anilor 60. Fanii lui Similea, supranumiti „angelisti”, au aflat cum s-a ales cantareata doar cu locul secund, dupa ce marele premiu a fost decernat olandezei Therese Steinmetz.

Angela Similea a pierdut cel mai mare trofeu: "Aurul l-ar fi meritat Angela"

„De fapt, aurul l-ar fi meritat Angela, asa cum povesteste si Smaranda Jelescu in cartea dedicata Angelei, "Cantec si ruga". Dar, deoarece cu un an inainte, in 1969, Cerbul de aur revenise tot Romaniei (Luminita Dobrescu), juriul a hotarat ca aurul sa fie oferit de data aceasta Olandei, adica lui. Si a mai fost adus si un argument de... diplomatie politica in motivarea acestei rasturnari nedrepte a premiilor: „Nu Angelei aurul... sa dam aurul unei straine, am auzit ca vor sa opreasca festivalul, poate raspandind Cerbul de aur in lume, ii oprim noi pe ei, nu mai pot sa-l conteste. Angelei ii dam argintul, ea este prea artista sa se impiedice de asta, o sa vedeti ce cariera va face”, a scris un fan al Angelei Similea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Angela Similea a pierdut cel mai mare trofeu. "Cerbul de Aur" a fost apoi anulat de comunisti

Chiar daca Angela Similea a pierdut cel mai mare trofeu in favoarea unei straine, „Cerbul de Aur” a fost anulat de comunisti.

„Din pacate, aceasta diplomatie nu a tinut, dupa inca un an Cerbul fiind suspendat de regimul comunist. Insa Angela, intr-adevar, a fost mult prea artista sa se impiedice in acest amanunt, si cariera ei a continuat intr-un mod stralucit”, a comentat fanul Angelei Similea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si