Close sidebar
Close sidebar

Animalul care trăiește 10.000 de ani

Este incredibil cât poate trăi acest animal! El poate fi chiar incendiat și tot va putea supraviețui.

Stefania Pavel,

Aceasta este Artemia Salina, animalul care trăiește 10.000 de ani.

[Sursa foto: Pinterest]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un animal are abilități extraordinare de supraviețuire! Acesta poate fi incendiat, tratat cu lumină ultravioletă sau scufundat în alcool, fiert la 105 grade Celsius, ori răcit la zero albsolut(- 273 grade Celsius) și nu tot va muri.

Acesta este animalul care trăiește 10.000 de ani.

[Sursa foto: Pinterest]

Citește și: Orașul din România în care se trăiește cel mai bine

Lucruri inedite despre Artemia

De asemenea, interesant este faptul că poate trăi până la 10.000 de ani, relatează Atlas Geografic.

Artemia Salina este un crustaceu utilizat pe scară largă în acvacultură, precum și ecotoxicologie și a participat la zborul Apollo 16 pentru a testa efectele razelor cosmice.

În cele din urmă, crustaceul ar fi supraviețuit miraculos testelor. Despre Artemia Salina, cercetătorii spun că trăiește în lacurile sărate și are o lungime de aproximativ 15 mm. Crustaceul se hrănește cu alge, iar femelele pot produce ouă fără a fi nevoie de un mascul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Aceasta este Artemia Salina.

[Sursa foto: inverse.com]

Citește și: Localitatea din România unde se dau case gratis

Corpul lor este împărțit în cap, torace și abdomen. Dezvoltarea Artemiei ca produs comercial a început în anii 1930, când unii cercetători au adoptat-o ca înlocuitor convenabil al regimului natural de plancton pentru larvele de pește, realizând astfel prima descoperire în cultivarea unor specii de pești. În anii 1950, chisturile de Artemia erau încă comercializate în principal pentru acvariu și comerțul cu animale de companie la prețuri de până la 10 USD/kg.
Existau doar două surse comerciale: salinele de coastă din Golful San Francisco (California, Statele Unite ale Americii) și Marele Lac Sărat (Utah, Statele Unite ale Americii), informează The Fish Site.

Cea mai mare parte a producției de maimuțe de mare, așa cum mai sunt denumite este reprezentată de A. franciscana din Marele Lac Sărat.

Reguli pentru recoltarea crustaceelor

În comparație cu Marele Lac Sărat, reglementările privind recoltarea în alte lacuri sărate care se află în interiorul țării (de exemplu, Federația Rusă, Kazahstan, China) sunt, în general, mult mai puțin bine definite. În general, tehnologia de recoltare în aceste lacuri este determinată de:

-Accesibilitatea și topografia sitului
-Cantitățile exploatabile
- Durata sezonului de recoltare
-Caracteristicile populației locale de crustacee
- Mijloacele financiare pentru investiții în logistica și infrastructura de recoltare, mai precizează sursa de mai sus.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI