Grupul Anonymous susține că a accesat canalele TV „Russia 24”, „Channel 1”, „Moscova 24” și serviciile de streaming Wink și Ivi, înlocuind programele obișnuite cu videoclipuri din Ucraina, însoțite de un mesaj împotriva războiului.

Citeste si: Rușii vor ataca combinatele chimice din Ucraina. Amenințarea a fost lansată de ministrul Apărării rus: „Cerem angajaților să părăsească imediat unitățile”

Și săptămâna trecută, Anonymous a revendicat un atac cibernetic care a paralizat site-urile mai multor canale de presă ruse, printre care şi cele două agenţii de presă de stat.

Un nou atac al hackerilor de la Anonymous  

În ultimele 24 de ore, posturile TV din Rusia, controlate de puterea de la Kremlin, au difuzat imagini cu ororile războiului din Ucraina, potrivit informațiilor furnizate de gruparea Anonymous. Potrivit sursei citate, clipul anti-război a strâns peste 10 milioane de vizualizări pe canalele online ale presei de stat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Armata rusă se pregătește să ia cu asalt Kievul

Cu o săptămână în urmă, site-urile agenţiilor de presă de stat TASS şi RIA Novosti, al cotidianului Kommersant, al ziarului pro-Kremlin Izvestia şi al revistei Forbes Russia au afişat un mesaj care cerea "încetarea" invaziei ruse din Ucraina.

"Nu este războiul nostru. Vom trăi ca în Coreea de Nord"

"În câţiva ani, vom trăi ca în Coreea de Nord. De ce avem nevoie de asta? Pentru ca Putin să ajungă în cărţile de istorie? Nu este războiul nostru, aşa că să ne oprim!", se arăta în mesajul celor de la Anonymous.

Citeste si: Rușii amenință România cu privire la spațiul aerian. Replica premierului Nicolae Ciucă

Aceste atacuri au urmat celor comise de acelaşi grup de hackeri asupra site-urilor reţelei postului public de televiziune ruse RT (fost Russia Today).

Sâmbăta trecută, site-urile Kremlinului, Dumei (camera inferioară a parlamentului rus) şi Ministerului rus al Apărării au fost scoase din funcţiune, într-un atac revendicat de asemenea de Anonymus, pe Twitter.

Organizaţia NetBlocks, specializată în monitorizarea internetului în lume, a semnalat de asemenea într-un raport sâmbătă un acces lent la site-urile principalilor operatori telefonici ruşi, cum ar fi Rostelecom, MTS, Beeline sau Megafon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si