Close sidebar
Close sidebar

Doliu în cinema. Un celebru actor a murit

Este doliu în lumea filmelor. Actorul de teatru şi film Antony Sher, cunoscut din producţii ca „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, a murit.

Georgiana Balaban,

Actorul Antony Sher a murit.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Actorul de teatru  şi film Antony Sher, cunoscut din producţii ca „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, a murit la vârsta de 72 de ani din cauza unui cancer, informează BBC.

Citeste si: Moarte tragică a șapte persoane din Zanzibar. Și-au pierdut viața după ce au mâncat carne de broască țestoasă

Anunţul a fost făcut vineri de Royal Shakespeare Company (RSC), cu care colabora de mult timp. Directorul artistic al companiei, Gregory Doran, care era soţul lui Sher, a petrecut ultiemele săptămâni îngrijindu-l.

Cine a fost Antony Sher

Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru, preferatul prinţului Charles, aşa cum a afirmat alteţa sa regală în trecut, Sher a jucat la RSC roluri precum Richard III, regele Lear şi Macbeth, care i-au adus faimă.

Interpretarea dată de el regelui Richard III i-a adus în 1985 un premiu Olivier.

Citeste si: Sfârșit cumplit pentru o mamă a trei copii: a fost ucisă cu drujba

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Preşedintele RSC, Shriti Vadera, a transmis că actorul era iubit în organizaţie şi că „a atins şi îmbogăţit vieţile multor oameni”.

Între filmele în care a jucat se numără „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, iar între producţiile de televiziune, „The History Man” şi „Murphy's Law”.

Actorul Antony Sher.

[Sursa foto: Google]

Născut şi crescut în Africa de Sud, Antony Sher s-a alăturat RSC în 1982. A devenit artist asociat de onoare al companiei din Stratford-upon-Avon în Warwickshire.

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Lou Cutell a murit

În 2010, el a povestit într-un interviu BBC despre prima lui vizită la Royal Shakespeare Company, pe care a descris-o drept una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii lui.

Antony Sher a primit însemnele de cavaler în 2000, iar în 2005, el şi Doran, pe care l-a cunoscut la RSC, s-au numărat între primele cupluri de homosexuali care au încheiat un parteneriat civil în Marea Britanie.

Citeste si: Povestea impresionantă a lui Beniamin Moisă, unul dintre cei mai bogați tineri din lume. Românul care a plecat dintr-un sat de lângă Iași învârte acum pe degete milioane de euro, la doar 22 de ani

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI