“Federaţia Română de Lupte anunţă cu regret dispariţia maestrului Mircea Covătaru, antrenor emerit al Clubului CS Ceahlăul Piatra Neamţ. O personalitate marcantă a luptelor greco-romane, maestrul a fost cel care a descoperit şi a şlefuit destinele numeroşilor luptătorii. FRL transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este anunţul de pe pagina de Facebook a FR Lupte.

Mircea Covătaru avea 74 de ani şi, potrivit djstneamt.ro,

de numele său se leagă începuturile secţiei de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ. În 1977, el a fost primul antrenor al secţiei care a scos în timp sportivi valoroşi. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuţi în 1963, iar un an mai târziu devenea campion naţional la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanţa şi Dinamo Bucureşti, iar şapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Şi-a început cariera de antrenor tot la Rădăuţi, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secţii care a produs sportivi care s-au şi clasat pe podiumuri la importante întreceri internaţionale.

Citeste si: Responsabil OMS: Oamenii trebuie să aibă încredere în vaccinuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Prefectura Sibiu a publicat modelul declaraţiei pe propria răspundere necesară pe durata carantinei

Mihai Cişmaş este un nume ”produs” de Mircea Covătaru şi care în 1981 a adus României şi clubului Ceahlăul medalia de bronz a europenelor de juniori. Mai târziu, acelaşi sportiv, dar fiind legitimat la alt club, a reuşit să-şi treacă în palmares şi medalii la seniori, una de argint la europene, dar şi una de argint şi una de bronz la mondiale, ocupând şi un loc 5 la Olimpiada din 1984.

Covătaru a fost antrenor la loturile naţionale din perioada 1980-1988, iar în intervalul 2016-2019 a antrenat la CS Ceahlăul.

Zece pacienţi au murit în urma unui i ncendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si