· Antreprenorii de școală veche – anii 70-80 erau mai introvertiți, studenți neînțeleși care pentru a-și urma visul au renunțat la școală, sau inovatori cu viziune, ce își asumau cu mare ușurință orice risc.

· Antreprenorii anilor 90-2000 au avut un alt profil: deschiși, sociabili, cu abilități de conducători, ce au studiile încheiate la o facultate serioasă și care-și asumă mult mai calculat riscurile;

Citeste si: Lista câștigătorilor la Oscar: „Nomadland” cel mai bun film. Ce s-a întâmplat cu filmul românesc „colectiv”?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

· Antreprenorul de azi este diferit față de cel de acum 20 de ani și acest lucru se datorează dezvoltării accelerate a tehnologiei. Chiar dacă deschiderea unei afaceri în mediul online este mult mai accesibilă și cu costuri mult mai mici decât în varianta clasică, antreprenorul modern trebuie să dețină numeroase cunoștințe de marketing online, de promovare social media, de creare de conținut pentru blogul afacerii etc.

Calitățile antreprenorului modern de succes

Putem identifica unele trăsături esențiale ce definesc profilul unui antreprenor modern și pe care le poți deține nativ, sau ți le poți dezvolta și susține în mod continuu prin autodisciplină și educație:

Gândește mereu înainte

Perspectiva lui e mereu la ceea ce va urma, la următorii pași ce trebuie făcuți, la următorul produs ce trebuie creat și lansat pe piață și la următoarea campanie de marketing ce trebuie lansată.

Atitudinea aceasta proiectivă susține viziunea antreprenorului și capacitatea acestuia de a se remonta atunci când lucrurile nu merg așa cum trebuie și de a se redresa rapid pe parcursul derulării afacerii.

Citeste si: Servere Virtuale Private (VPS): Ghid pentru incepatori

Pasionat și motivat

Două calități esențiale pentru a porni o afacere pe cont propriu sunt pasiunea de a fi bun într-un domeniu economic și motivația de a reuși în afaceri. Pasiunea este ideală pentru a-ți da imboldul de a începe ceva nou, de a crea ceva unic sau chiar de a-ți schimba stilul de viață, iar motivația te menține în luptă atunci când apar dificultățile sau când te îndoiești de rezultat.

Își asumă riscuri

Mai mult decât alți cetățeni, antreprenorii se caracterizează prin curajul de a-și asuma riscuri, fie că vorbim de inovare a produsului, fie a alegerii unor căi nebătătorite de a face afaceri și, de ce nu, chiar și riscurile de a pierde tot. În afaceri asumarea riscurilor implică multă cunoaștere, anticipare a riscurilor, ajustare a strategiei în funcție de condițiile întâlnite pe parcurs și rezistență în față greutăților. Asumarea riscurilor în antreprenoriat nu înseamnă spirit rebel și teribilist, ci muncă, cercetare a pieței economice și studiu pe tot parcursul vieții.

Citeste si: Fostul premier al Turciei, Mesut Yilmaz, a murit la vârsta de 73 de ani

Dacă te afli la început de drum și ai multe semne de întrebare legate de potențialul de antreprenor sau de cât de pregătit ești tu pentru a face față evoluției tehnologice, trebuie să știi că tehnologia îți oferă și posibilitatea de a accesa rapid un număr infinit de informații de cea mai bună calitate, sintetizate pentru tine de specialiști, pe diverse site-uri de profil ce-și propun să susțină antreprenoriatul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: NOU: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si