Anul Nou Chinezesc 2022. Spre deosebire de sărbătorirea trecerii în anul nou de la noi care este celelbrată într-o singură noapte, Anul Nou chinezesc este sărbătorit timp de 15 zile, perioadă în care se desfășoară mai multe târguri și festivaluri, procesiuni cu încărcătură mitologică, petreceri, vizite la rude și călătorii.

Totodată, pentru chinezi, cele 15 zile reprezintă cea mai lungă vacanță din an și cea mai încărcată de tradiții și obiceiuri.

În China, pregătirile încep de obicei mult mai devreme, după data de 24 ianuarie.

Semnificația Tigrului de Apă 2022

Astfel, în fiecare zi după Anul Nou Chinezesc au loc diverse tradiții și ritualuri, festivaluri cu semnificații vechi, iar chinezii își decorează casele cu diverse simboluri care le va purta noroc în noul an.

Anul Nou chinezesc 2022, anul Tigrului Zodiacul chinezesc este împărțit în 12 zodii, toate având drept simbol animale. Fiecare zodie guvernează un an întreg în zodiacul chinezesc, spre deosebire de zodiacul european unde o zodie durează aproximativ 28 de zile. Anul Nou chinezesc 2022 începe sub semnul Tigrului de Apă, zodie care se va încheia la data de 21 ianuarie 2023.

Tigrul de Apă este considerată o zodie norocoasă și plină de șanse în astrologia chineză. Personalitatea Tigrului este complexă, puternică și îndrăzneață.

În anul 2022, Tigrul de Apă va favoriza inițiativele, activitățile îndrăznețe, planurile mari, afacerile și călătoriile, câștigurile de tot felul și munca în domenii noi.

De asemenea, curajul, energia și îndrăzneala Tigrului vor fi favorabile celor care încearcă lucruri noi, celor care își deschid afaceri bine gândite și celor care își caută un loc de muncă mai bun, cu un viitor sigur.

Va fi un an în care mulți dintre noi ne putem împlini visurile vechi deoarece vom avea mai multe șanse și mai mult curaj să luptăm pentru dorințele noastre.

Anul Nou Chinezesc 2022. Tradiții și superstiții în anul Tigrului de Apă

Anul Nou Chinezesc 2022. Tradiții și superstiții în anul Tigrului de Apă

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Totul despre Tigrul de apă, animalul care ne aduce Noul An Chinezesc 2022

Tradiții și obiceiuri de Anul Nou Chinezesc 2022 

Anul Nou este întâmpinat în China și în multe alte țări asiatice cu o serie de ritualuri deosebit de frumoase, care atrag belșugul, dragostea și norocul. Cele 15 zile care marchează trecerea dintre ani sunt foarte importante pentru chinezi, iar ei păstrează o serie de obiceiuri menite să le protejeze casa și familia. Iată câteva tradiții pe care le-au împrumutat și occidentalii și care au un rol benefic.

Plicurile roșii cu bani și felicitari sunt principalele daruri de Anul Nou chinezesc

Chinezii își pregătesc casele pentru marea noul an. Însă, înainte de toate repară tot ce este de reparat prin casă, dar mai ales repară țevile sau acoperișurile pe unde se scurge apa, deoarece apa în cultura lor înseamnă belșug și nu trebuie irosită. Chinezii aruncă obiectele stricate și învechite în preajma Anului Nou, pentru că acestea au adunat energia negativă a anului care se încheie și le vor purta ghinion pe viitor.

 

Un alt obicei în de anul nou chinezesc este să-și cumpăre ceva nou în casă, o piesă de mobilier, un covor nou, un pat sau scaune, lenjerie sau obiecte decorative. Își decorează casa cu multe obiecte festive de culoare roșie, care atrag prosperitatea și sănătatea. Celebrele lampioane chinezești din hârtie sunt la mare căutare în noul an chinezesc.

Anul Nou Chinezesc 2022. Tradiții și superstiții în anul Tigrului de Apă

Anul Nou Chinezesc 2022. Tradiții și superstiții în anul Tigrului de Apă

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când începe Anul Nou Chinezesc 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Posterele roșii imprimate cu simboluri aurii de bun augur, portocalii pitici la ghiveci și celebrele noduri împletite din mătase roșie se pun la ferestre să atragă bunăvoința zeilor.

Un aliment nelipsit de pe masa chinezilor de anul nou este peștele și se gătește integral, cu tot cu cap și coadă. Se mănâncă tot, în familie, și nu se aruncă decât oasele. Peștele reprezintă abundență, prosperitate și sănătate. Nu se consumă orez, care este un simbol al sărăciei, ci tăieței lungi și gustoși, care înseamnă viață lungă și bunăstare. Se pot consuma preparate din 5 feluri de carne, mai puțin pasăre, dar zeitățile chinezești preferă legumele, spun legendele. De aceea, la masa de Anul Nou chinezii pregătesc o mulțime de salate și preparate calde cu legume, pe lângă pește și porc.

De asemenea, dansul dragonului este cunoscut în toată lumea. Noul an chinezesc se întâmpină cu rugăciuni în temple și lumânări aprinse, dar și cu festivități impresionante pe stradă. În centrul orașelor, dansatorii costumați în dragoni adună lumea la petrecere, să alunge cu veselia lor tot ce a fost rău în anul care a trecut și să atragă bucuria și norocul în anul care vine.

Chinezii celelbrează Anul Nou timp de 15 zile, fiecare zi având semnificațiile și tradițiile ei. Pe data de 1 februarie, după o noapte de petrecere, chinezii se adună la masă cu familia, cu rudele și cu vecinii și împart tot felul de bucate gustoase, petrec și se distrează.

Citeste si: Horoscop chinezesc 2022. Care sunt cele mai norocoase zodii în Anul Tigrului de Apă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si