Există în Statele Unite ale Americii, experți în boli infecțioase care s-au vaccinat cu două doze de seruri anti-COVID diferite, chiar şi fără date publicate care să arate dacă acest lucru este sigur şi eficace. De asemenea, experții s-au vaccinat fără sprijinul autorităţilor de reglementare americane, transmite Reuters.

Oamenii de știință americani sunt îngrijorați de faptul că v accinul Johnson & Johnson nu ar putea oferi protecție maximă împotriva variantei Delta a coronavirusului, cea care a fost descoperită prima oară în India şi care circulă în prezent pe scară largă în multe ţări.

Citeste si: Cum se numește site-ul de unde poți descărca certificatul COVID

Delta, care este asociată şi cu o formă de boală mai severă, ar putea deveni rapid versiunea dominantă a virusului în Statele Unite, a avertizat directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

Două doze de vaccin Pfizer și AstraZeneca, mult mai eficiente

Nu există date substanţiale care să arate cât de protector este vaccinul J&J împotriva noii variante. Cu toate acestea, studiile din Marea Britanie arată că două doze din vaccinurile Pfizer/ BioNTech sau AstraZeneca (AZN.L) sunt semnificativ mai protectoare împotriva variantei decât una singură.

Andy Slavitt, fost consilier senior pentru pandemie al preşedintelui american Joe Biden, a menţionat această ideea pe podcastul său.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Foarte mulți experţi importanţi în boli infecţioase au declarat că autorităţile de reglementare americane trebuie să abordeze problema în scurt timp.

”Nu există nicio îndoială că persoanele care primesc vaccinul J&J sunt mai puţin protejate împotriva bolii” decât cei care primesc două doze din celelalte vaccinuri, a spus dr. Michael Lin, profesor la Stanford.

CDC nu recomandă rapelul, iar consilierii agenţiei au declarat, într-o şedinţă publică, că nu există încă dovezi semnificative ale scăderii protecţiei împotriva vaccinurilor.

Jason Gallagher, expert în boli infecţioase la Şcoala de Farmacie a Universităţii Temple, a primit recent o doză de vaccin Pfizer la clinica de vaccinuri din Philadelphia, unde a administrat vaccinuri, deși el fusese vaccinat cu serul J&J într-un studiu clinic din luna noiembrie.

Eficacitate doză vaccin J&J[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunț bombă despre noua tulpină COVID-19. Dr. Anthony Fauci: „Varianta Delta este cea mai mare amenințare în lupta cu COVID-19”

Vaccinul J & J are o eficacitate mai mică împotriva COVID-19

Gallagher a declarat faptul că este îngrijorat de datele din Marea Britanie care arată o eficacitate mai mică împotriva variantei Delta pentru persoanele care au primit o doză de vaccin.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În timp ce situaţia a devenit mult mai bună în SUA, varianta Delta care se răspândeşte... şi preluarea rapidă în SUA pare puţin mai îngrijorătoare în ceea ce priveşte infecţiile contractate de persoanele vaccinate cu o doză unică de vaccin. 

Aşa că am făcut pasul", a spus el.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si