"Este un proiect de lege foarte popular in Japonia, adica legislatia din Japonia a stat la baza legislatiei din Romania, acolo sunt foarte multe persoane care prefera sa lucreze de acasa. Am adoptat si noi astazi aceasta lege care a fost gandita de Guvernul Romaniei, practic orice persoana care lucreaza de pe calculator poate sa o faca de acum inainte de acasa, este pontat ca orice alta persoana care ar fi la serviciu, are contractul introdus in REVISAL, are toate drepturile ca orice salariat, doar ca lucreaza de acasa.

Este bine si pentru angajator pentru ca nu mai trebuie sa plateasca cheltuieli de utilitati, de exemplu, sau cheltuieli de chirie a spatiului, este bine si pentru angajat, nu mai pierde doua ore de munca in trafic, nu mai plateste transportul si, sigur, daca angajatorul ii da o lucrare care ar putea sa fie facuta in 8 ore si o face in 4 ore este avantajat", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Palatul Parlamentului, dupa votul pentru acest proiect de lege.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ea a adaugat ca de acest proiect de lege nu vor beneficia doar angajatii din IT, ci si traducatorii, dar si alte categorii de salariati. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si