Apa de sfeclă roșie. Patru beneficii pentru organism
Apa de sfeclă roșie beneficii. Nu multe persoane știu că apa de sfeclă are beneficii aparte. Iată ce minuni face asupra organismului și cum o poți prepara chiar la tine acasă!
Apa de sfeclă roșie beneficii. Apa de sfeclă este un ingredient natural la îndemâna oricui. Află ce beneficii aduce organismului și cum o prepari!
Se știe deja că sfecla are o mulțime de beneficii. Are proprietăți antioxidante, remarcabile și vindecătoare. Iată ce efecte are apa de sfeclă!
Sfecla ajută la scăderea tensiunii arteriale datorită prezenței nitraților care determină producerea de oxid nitric în sânge. Oxidul nitric lărgește vasele de sânge și scade tensiunea arterială. Cercetările privind efectele sfeclei asupra tensiunii arteriale au constatat că consumul de 500 de grame de sfeclă sau 500 ml de suc de sfeclă în fiecare zi determină o reducere a tensiunii arteriale timp de aproximativ 6 ore. Sfecla conține și potasiu, un mineral care are capacitatea de a dilata vasele de sânge.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cea mai bună reţetă de ardei copţi la borcan pentru iarnă
Excelentă pentru inimă. Una dintre cauzele bolilor de inimă este deficitul de potasiu. Faptul că sfecla este bogată în potasiu o face un aliment excelent pentru inimă, deoarece determină dilatarea vaselor de sânge.
Acest lucru previne formarea cheagurilor. În plus, sfecla reduce riscul acumulării de plăci deja formate. Pe scurt, sfecla scapă de cheaguri care pot duce la un infarct prin reducerea drastică a tensiunii arteriale. Acest aliment transformă nitrații în nitriți și apoi în oxid nitric, care are ca efect reglarea tensiunii arteriale prin împiedicarea blocării vaselor de sânge. Nitritul protejează împotriva ischemiei și inflamației miocardului, ceea ce atestă faptul că joacă un rol foarte important în homeostazia cardiovasculară.Ajută în cazul osteoporozei. Sfecla conține mult silicon. Este o parte importantă a corpului uman care ajută la o bună utilizare a calciului. Calciul este un mineral important pentru oase, dinți și mușchi sănătoși. Un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi reduce riscul de osteoporoză (o boală osoasă care determină slăbirea oaselor).
Ingrediente :
Mod de preparare:
Vei mai avea nevoie de două recipiente mari de sticlă de 8 sau 10 litri. Sfecla se să pe răzătoare și se pune în cele două recipiente, în cantități egale. Apoi, apa fiartă se va turna peste sfeclă până când vasul se va umple.
Compoziția obținută se lasă până doua zi când se poate începe consumul acestui lichid.Potrivit specialiștilor, tratamentul nu trebuie întrerupt 2-3 luni pentru ca rezultatele să fie vizibile.
Citeste si: Rețetă de dulceața de gutui cu nucă. O poți pune la cămară, pentru iarnă