"Caracteristica speciala a apei minerale, ca sursa importanta de calciu, este lipsa caloriilor, ca alternativa la consumul de lapte sau produse lactate” a declarat Theresa Greupner, cercetatoare in cadrul Universitatii Leibniz pentru Reuters.

Cercetatorii au ajuns la aceste rezultate dupa ce au analizat modul in care organismul uman absoarbe calciu din cinci surse diferite, fiecare continand 300 de miligrame de calciu: trei tipuri de apa minerala bogata in calciu, lapte si suplimentele alimentare pe baza de calciu.


Studiu a fost realizat pe 21 de persoane de ambele sexe.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodata, specialistii ne informeaza ca e important sa citim eticheta apelor minerale din comert pe care e inscriptionata cantitatea de calciu continuta.

O persoana ar trebui sa bea circa doi litri de apa minerala sau cel putin trei cesti de lapte de 250 de mililitri in fiecare zi pentru a satisface aportul recomandat de calciu, de circa o mie de miligrame pe zi.

Cititi mai mult AICI.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si