Imagini tulburătoare cu fiica bărbatului care își imploră tatăl să nu-și ia viața după ce acesta și-a sufocat mama bolnavă în stadiu terminal au fost prezentate în instanță, potrivit BBC News.

Lesley Hunter îi spune tatălui ei, David Hunter, în vârstă de 75 de ani, „nu mă poți părăsi, sunt fata ta” într-un apel video sfâșietor pe care l-au analizat judecătorii.

Citește și: Înmormântarea soților uciși la Bran. Familia Pepene este plânsă de toți cei apropiați

Pensionarul din Marea Britanie este acuzat de uciderea premeditată a soției sale Janice, în vârstă de 74 de ani, în vila lor de vacanță din Cipru.

Bărbatul a recunoscut că și-a sufocat partenera de viață cu care a trăit în ultimii 56 de ani. El spune că soția l-a rugat timp de săptămâni să-i pună capăt vieții, deoarece suferea de leucemie în fază terminală.

Sinuciderea asistată nu este permisă în Cipru, iar bărbatul a fost arestat imediat după ce polițiștii au venit la locuința celor doi.

"Nu uita, sunt fata ta. Nu mă poți părăsi. Tati, te rog"

După uciderea lui Janice, pe 18 decembrie 2022, Hunter l-a sunat pe fratele său William să-i mărturisească fapta și să-i spună că avea de gând să se sinucidă.

William a alertat poliția și ofițerii s-au grăbit la casa lui Lesley din Norfolk, cerându-i să-și sune tatăl, relatează Metro.co.uk.

Citește și: O scriitoare de romane de dragoste și-a înscenat moartea. După doi ani, aceasta dezvăluie că este în viață

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fiica bărbatului l-a rugat cu disperare să nu se sinucidă: „Tati amintește-ți cum m-ai plimbat pe culoar și mi-ai spus că sunt frumoasă. Sunt fata ta, nu uita, sunt fata ta. Nu mă poți părăsi. Tati, te rog, te rog, tati, te implor", se aude în convorbirea video ajunsă pe masa judecătorilor.

În imagini, Hunter este căzut pe un scaun, dar nu este clar dacă a luat droguri sau alte medicamente înainte de a-și ucide soția și a răspunde la apelul telefonic al fiicei sale.

Cu poliția vizibilă în fundal, Lesley îi spune: „Tati, uită de toți ceilalți. Concentreză-te la mine. M-ai iubit mereu. Sunt eu, fetița ta".

Un ofițer de poliție din Marea Britanie îl întreabă: „Ai luat pastile, David, pentru că putem chema pe cineva să ajute?”

Hunter a izbucnit în lacrimi când acuzarea a arătat miercuri o fotografie cu trupul neînsuflețit al soției sale într-un tribunal din Paphos.

Astăzi a fost prima șansă a bărbatului de a depune mărturie în procesul său, după arestarea sa în iarna anului trecut.

Luna trecută, se părea că s-ar ajunge la un acord de recunoaștere a vinovăției, după ce el a recunoscut acuzația mai mică de ucidere din culpă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dar procurorul general din Cipru a hotărât că acest lucru nu a fost posibil, deoarece nu existau dovezi că a existat un pact de sinucidere între cei doi soți.

Mărturia fiicei în instanță

Cuplul de britanici s-a mutat din Ashington în Cipru, un loc pe care l-au numit „paradisul lor”, când David Hunter s-a pensionat.

Fiica celor doi a povestit că tatăl ei a avut întotdeauna grijă de mama ei și a tratat-o cu devotament după ce s-a îmbolnăvit de cancer de sânge.

„Se chinuia să mănânce, se chinuia să bea, avea diaree cronică... au fost multe accidente”, a adăugat ea.
„Știu că mama mea a fost întotdeauna mândră de aspectul ei, și a suferit enorm de pierderea demnității.”

Lesley Cawthorne a spus că e convinsă că moartea mamei sale a fost sinucidere asistată și nu crimă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si