Close sidebar
Close sidebar

Apelul disperat al fermierilor: „Suntem sub limita supraviețuirii”

Fermierii au ajuns în culmea disperării. Asociațiile din industria alimentară spun că siguranța mâncării în România este în pericol, din cauza facturilor uriașe. De asemenea, dacă nu se iau măsuri rapid, vom deveni dependenți de importuri, avertizează specialiștii.

Laura Macovei,

Apelul disperat al fermierilor: „Suntem sub limita supraviețuirii”

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situația este gravă pentru fermierii din România, în special în sectorul creșterii animalelor. Asociațiile de fermieri au făcut apel la Guvern pentru plafonarea prețurilor.

Fermierii sunt în pragul falimentului

Fermierii noștri se află astăzi sub limita supraviețuirii. Seceta devastatoare, bolile animale (pesta porcină africană la porci, gripa aviară la păsări, scrapia la ovine), creșterile masive de prețuri la materiile prime și la utilități (energie electrică, combustibil, gaz) i-au adus pe fermieri în pragul falimentului.

Citeste si: Temperaturi de vară la sfârșit de septembrie. Vezi prognoza ANM

Este o realitate tristă faptul că, fără măsuri urgente de susținere din partea statului român, mulți fermieri autohtoni vor fi nevoiți să își închidă activitatea iar producția națională de carne – în special în ceea ce privește carnea de porc și pasăre – este în pericol să dispară ”,

au transmis mai multe asociații de fermieri și producători.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Dărmănești, diamantul neșlefuit al turismului românesc

Plafonarea este necesară, spun specialiștii, deoarece industria alimentară se bazează pe produsele din animalele crescute de fermieri. Dacă unele ferme se închid, se va ajunge implicit și la creșterea prețurilor, în condițiile în care un kilogram de carne se vinde cu mai mult de 20 de lei,

Mai mult decât atât, mai avertizează specialiștii, vom deveni dependenți de importuri. 

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI