Simona Pătruleasa, prezentatoare Știrile Kanal D: „Care sunt simptomele clasice și care sunt acelea care ne pot induce în eroare?”

Dr. Bogdan Popescu, medic primar Chirurgie generală:   „Cel mai frecvent simptom este durerea în partea dreapta de jos a abdomenului, greața, vărsăturile și lipsa poftei de mâncare. Simptomele care ne pot duce în în eroare, chiar și pe doctori, sunt durerile în zona epigastrică, în zon unde pacienții spun de foarte multe ori.”

Simona Pătruleasa, prezentatoare Știrile Kanal D: „Știu că aceste simptome sunt resimțite diferit de la persoană la persoană.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Dr. Bogdan Popescu, medic primar Chirurgie generală:   „Eu prefer să le spun pacienților să vină de fiecare dată când simt o durere pe care n-au mai întâlnit-o până atunci, pentru că după cum spuneam există lucruri înșelătoare și atunci diagnosticul trebuie pus la timp. Folosind anumite metode diagnostice se face și o analiză care poate să ne arate dacă operația trebuie făcută urgent. Avem niște analize de sânge care sunt analize generale care ne pot arăta o infecție sau o inflamație în corpul uman, dar după aceea apelăm la metodele diagnostice imagistice: ecografie abdominală, care

din păcate de multe ori nu ne arată exact poziția pendicului.”

Simona Pătruleasa, prezentatoare Știrile Kanal D: „Dacă este diagnosticat la timp se ajunge la intervenția chirurgicală. Sunt cele două variante. Care sunt acelea?”

Dr. Bogdan Popescu, medic primar Chirurgie generală:   „Acum mult timp când am început chirurgia în timpul studenției făceam operațiile clasice. Toată lumea a început intervențiile chirurgicale cu aceasta apendicită.

La ora actuală intervențiile la paroscopice sunt standardul în operația de apendicită acută pentru că pot face inclusiv un diagnostic intraoperator dacă nu s-a putut pune diagnosticul la investigațiile imagistice. Poți face un diagnostic intraoperator care de cele mai multe ori, la doamne, este între o patologie anexială sau închis de ovar rupt.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si