Iubitorii de pisici sigur s-au întrebat de foarte multe ori ce simte animalul lor de companie. De multe ori se gândesc dacă ele sunt relaxate, triste sau fericite.

În ajutorul lor a venit o companie din domeniul tehnologiei pentru sănătatea animalelor  din Canada. Aceasta a dezvoltat o aplicaţie denumită Tably, care prin intermediul camerei foto a telefonului, poate spune dacă o pisică resimte sau nu durere.

Citeste si: Cum a reușit pisica Arthur să salveze un copil de un șarpe veninos, cu prețul vieții

Aplicația care detectează dacă o pisică este agitată

Aplicaţia are rolul de a analiza poziţia capului, a ochilor, încordarea boticului, precum şi mişcarea mustăţilor pentru a detecta stresul. În anul 2019 revista Scientific Reports a ajuns la concluzia că ''scala grimasei la feline'' sau FGS este un instrument de încredere pentru evaluarea durerii acute la pisici.

''Îi ajută pe proprietarii de pisici să afle dacă animalul lor de companie are sau nu dureri'', a spus Miche Priest, de la Sylvester.ai

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Pisica Shinjuku ”veghează” orașul Tokio

Aplicația vine în ajutor veterinarilor care sunt la început de drum

Liz Ruelle, veterinar la o clinică din Canada spune că aplicația este foarte utilă veterinarilor care abia au pășit în tainele meseriei ,,Pentru alţi colegi, proaspăt absolvenţi, care nu au dobândit încă atât de multă experienţă, poate fi foarte descurajant să nu-ţi poţi da seama dacă pacientul tău are dureri''.

Pentru a obţine informaţii despre starea animalului, o aplicaţie care se bazează pe stocarea imaginilor cu feţe de pisici poate fi utilă, dar proprietarii de feline ar trebui să ia în considerare şi restul corpului pisicii, inclusiv coada.

''Pisicile temătoare sau speriate îşi vor ţine coada foarte strânsă şi încordată. În plus, trebuie să ne gândim la comportamentul lor, dacă mănâncă, beau, îşi fac toaleta şi dorm aşa cum obişnuiau?'' a sus Liz.

Citeste si: Pisică salvată printr-o operație delicată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si