Close sidebar
Close sidebar

Aplicația care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor

O nouă veste bună a venit pentru iubitorii de feline. O companie din Canada a realizat o aplicație nouă. Aceasta are rolul de a spune dacă o pisică resimte sau nu durere. Tot ceea ce trebuie să facă stăpânii este să folosească o cameră foto.

Alexandra Bercea,

O aplicaţie care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor [Sursa foto: southern living]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iubitorii de pisici sigur s-au întrebat de foarte multe ori ce simte animalul lor de companie. De multe ori se gândesc dacă ele sunt relaxate, triste sau fericite.

În ajutorul lor a venit o companie din domeniul tehnologiei pentru sănătatea animalelor  din Canada. Aceasta a dezvoltat o aplicaţie denumită Tably, care prin intermediul camerei foto a telefonului, poate spune dacă o pisică resimte sau nu durere.

Citeste si: Cum a reușit pisica Arthur să salveze un copil de un șarpe veninos, cu prețul vieții

Aplicația care detectează dacă o pisică este agitată

Aplicaţia are rolul de a analiza poziţia capului, a ochilor, încordarea boticului, precum şi mişcarea mustăţilor pentru a detecta stresul. În anul 2019 revista Scientific Reports a ajuns la concluzia că ''scala grimasei la feline'' sau FGS este un instrument de încredere pentru evaluarea durerii acute la pisici.

''Îi ajută pe proprietarii de pisici să afle dacă animalul lor de companie are sau nu dureri'', a spus Miche Priest, de la Sylvester.ai

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Pisica Shinjuku ”veghează” orașul Tokio

[Sursa foto: profimedia]

Aplicația vine în ajutor veterinarilor care sunt la început de drum

[Sursa foto: profimedia]

Liz Ruelle, veterinar la o clinică din Canada spune că aplicația este foarte utilă veterinarilor care abia au pășit în tainele meseriei ,,Pentru alţi colegi, proaspăt absolvenţi, care nu au dobândit încă atât de multă experienţă, poate fi foarte descurajant să nu-ţi poţi da seama

dacă pacientul tău are dureri''.

Pentru a obţine informaţii despre starea animalului, o aplicaţie care se bazează pe stocarea imaginilor cu feţe de pisici poate fi utilă, dar proprietarii de feline ar trebui să ia în considerare şi restul corpului pisicii, inclusiv coada.

''Pisicile temătoare sau speriate îşi vor ţine coada foarte strânsă şi încordată. În plus, trebuie să ne gândim la comportamentul lor, dacă mănâncă, beau, îşi fac toaleta şi dorm aşa cum obişnuiau?'' a sus Liz.

Citeste si: Pisică salvată printr-o operație delicată

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI