Close sidebar
Close sidebar

Aproximativ 300 de crime sunt investigate de ONU în Ucraina

ONU investighează 300 de crime în Ucraina, a declarat, marţi, reprezentanta Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului în Ucraina, Matilda Bogner, pentru CNN.

Diana Bostan,

Matilda Bogner


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Matilda Bogner a vorbit despre amploarea atrocităţilor civile pe care misiunea din Ucraina le-a documentat de-a lungul războiului până la momentul actual, inclusiv cazuri de violenţă sexuală şi detenţii arbitrare.

ONU investighează 300 de crime în Ucraina

Până în prezent, misiunea ONU în Ucraina a documentat până la 5.000 de victime civile, a spus Bogner, menţionând că numărul real va fi cu ”mii” mai mare. În prezent, ONU investighează 150 de cazuri de dispariţii forţate.

”Din nou, numărul de cazuri este mai mare, acestea sunt doar cazurile despre care avem suficiente informaţii ca să le analizăm”, a mai spus ea.

Citeste si: Amanta lui Vladimir Putin a apărut de curând în public. Este singura persoană din cercul lui Putin ocolită de sancţiunile SUA

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Auzim în unele zone ocupate de Federaţia Rusă că vizează (n.r. ruşii) oameni care au opinii pro ucrainene. De exemplu, oficiali locali, activişti, apărători ai drepturilor omului, uneori jurnalişti despre care ei (n.r.

ruşii) consideră că au opinii pro ucrainene sunt arestaţi. De multe ori dispar. Unii au fost eliberaţi, ceea ce este bine, dar alţii au fost găsiţi morţi”, a adăugat oficialul ONU.

Vor fi luate în vedere și cazurile de violență sexuală

”De asemenea, încercăm să documentăm cazurile de violenţă sexuală. Din păcate, este foarte dificil să obţinem informaţii complete. Victimele nu sunt de obicei dispuse să vorbească în zonele nesigure”, a mai precizat Bogner.

Citeste si: Singura soluție prin care Rusia ar putea fi oprită. Florin Cîțu: „E nevoie de blocadă totală împotriva Rusiei”

”Aşadar, este foarte important ca oamenii să poată avea acces şi să se mute în zone mai sigure. Şi abia atunci vom începe să avem o imagine completă a situaţiei reale din ţară”, a conchis ea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI