Totodată, Raed Arafat a declarat că autoritățile se așteaptă ca la toamnă să revină infectările cu COVID-19, „poate chiar sub o formă mai agresivă”.

Citeste si: Ministrul Muncii a declarat că pensiile românilor vor crește

„Nu va fi ca înainte de pandemie, va fi o stare de alertă cu măsuri compensatorii. Virusul va exista printre noi în continuare. Relaxarea se va face în mod gradual.

La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou, poate chiar sub o formă mai agresivă, nu știe nimeni. După 15 mai nu vor fi deschise teatrele, cinematografele, meciurile spotive vor fi fără spectatori. Încurajăm folosirea video-conferințelor, lucrul la domiciliu, decalarea muncii, să nu lucrezi toți în același timp”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea PLUS.

Acesta a explicat că se lucrează la un set de măsuri pentru deschiderea graduală a saloanelor de înfrumusețare și a cabinetelor stomatologice”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Moldovan: „Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”

„Vrem să reducem aglomerarea transportului public. Se lucrează pe un set de măsuri referitoare la deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cabinetelor stomatologice. Vorbim de acum înainte de programare. Nu vor mai exista săli de așteptare. Vor fi măsuri epidemiologice la intrare în cabinet. Ni se va lua temperatura la intrarea în cabinet.

Lucrărtorii din cabinete vor trebui să poarte echipmanet, inclusiv mască.

Care este diferența dintre starea de alertă și starea de urgență?

În cazul stării de urgență se restrâng drepturile constituţionale ale locuitorilor din zona pentru care s-a instaurat, în timp ce pentru starea de alertă drepturile constituţionale ale locuitorilor nu se vor restrânge.

Mai exact, starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă.

Nelu Tătaru: „Precauţiile trebuie păstrate şi după 15 mai"

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că precauţiile trebuie păstrate şi după 15 mai, întrucât "chiar dacă va fi o perioadă de scădere a numărului de cazuri, va mai exista o transmitere în comunitate, mică, dar va exista, nu va dispărea deodată".

"A fost un moment pe care l-am gestionat bine împreună cu populaţia, rămâne să nu stricăm acum la urmă ce am realizat până acuma şi să ne gândim că ce facem acum va cântări foarte mult în ce se va întâmpla după această vară", spune el.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Au început testele clinice pentru un vaccin anti-Covid-19

"În acest moment, la nivelul ţării noastre suntem pe acea pantă ascendentă spre platou. După cum specifica astăzi şi Centrul European de Control al Bolilor, în Europa sunt 4 ţări care sunt spre stabilizare: Polonia, România, Anglia şi Suedia, Bulgaria care este încă într-un număr crescut de cazuri, celelalte state având o scădere a numărului de cazuri. Suntem de o săptămână pe un platou. Dacă la început a fost în dinţi de fierăstrău, acum suntem pe un platou înspre stabilizare, fără a avea un număr scăzut de cazuri, dar avem un număr constant", a afirmat ministrul Sănătăţii, luni, la TVR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si