„Cel mai important lucru este să păstrăm distanțarea socială. Dacă nu respectăm regulile de Paște, vom putea avea creșteri în 14 zile. Vor fi pomeni, după sărbători. Riscăm ca în 14 zile să avem un număr de infecții crescut rapid.

Citeste si: Rafila vorbește despre „platoul pandemiei”. Câți bolnavi vom avea după Paște

Dacă nu respectăm regulile, peste 14 zile o să culegem roadele tragice.

Încă hopul nu este trecut. Autoritățile nu pot opri virusul, oamenii trebuie să ne ajute”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Raed Arafat este de părere că restricțiile vor mai dura trei sau patru săptămâni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Vaccinarea înseamnă prevenție”

El a mai spus că cel mai bun tratament ar fi existența unui vaccin, doar așa se poate crește imunitatea și se poate limita răspândirea infectării.

Citeste si: Documente arată că autorităţile chineze au ascuns populaţiei mai multe zile pericolul prezentat de coronavirus

„Cel mai bine la acest moment pentru noi ar fi o vaccinare rapidă, dacă vrem să o luăm cronologic, asta e părerea mea, pentru că vaccinarea înseamnă prevenire și creează imunitate.

Citeste si: Coronavirus: Când vom reveni la „normalitate”? „Avem nevoie de un efort ambiţios”

Dacă apare un tratament țintit e foarte bine, dar rămâne soluția optimă să avem un vaccin eficient care să fie folosit pe plan mondial și să limiteze răspândirea.

Vaccinul crește imunitatea și limitează răspândirea”, a mai spus Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si