Close sidebar
Close sidebar

Archie a murit după 4 luni de comă. S-a stins din viață într-un mod barbar: "S-a învinețit complet"

Archie Battersbee s-a stins din viață pe patul pe spital, după patru luni în care părinții au apelat la toate căile legale pentru a-l menține în viață. Sâmbătă, la ora 10:00 dimineața, micuțul a fost deconectat de la aparate, iar două ore mai târziu a murit. O prietenă de familie a dezvăluit pentru presă că băiatul „a murit într-un mod barbar”, conform Mirror.co.uk.

Alexandra Costea,

Archie a murit după 4 luni de comă. S-a stins din viață într-un mod barbar: "S-a învinețit complet"

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu lacrimi în ochi, o femeie apropiată familiei a dezvăluit toate detaliile procesului dureros.  „Înainte de a muri s-a învinețit complet. La ora 10:00 a fost deconectat de la aparate, iar semnele vitale i-au rămas stabile încă două ore. Apoi s-a învinețit complet. Nu a fost nimic demn în a-i privi pe părinții lui Archie sau un copil sufocându-se. Nicio familie nu ar trebui să treacă prin ce au trecut ei, este absolut barbar”.

Autoritățile din Marea Britanie a respins toate solicitările familiei ca băiețel să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz.

Citeste si: Joe Biden s-a vindecat de COVID-19: Ce a făcut liderul de la Casă Albă după două săptămâni de carantină

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Archie Battersbee a fost timp de luni bune obiectul unor dispute în instanţă, părinţii săi dorind să forţeze spitalul să continue tratamentele de menţinere a funcţiilor vitale, iar specialiștii susținând că nu sunt şanse de recuperare şi că băiatul ar trebui să fie lăsat să moară.

Provocarea care i-a adus sfârșitul micuțului Archie

Îngenunchiați de durere, familia a solicitat ca micuțul să fie mutat într-un centru de îngrijire paliativă, după ce justiţia britani a decis că este în interesul copilului să se oprească  tratamentul.

Spitalul a hotărât însă că starea lui Archie era atât de instabilă încât mutarea băiatului i-ar fi grăbit sfârșitul.

Citeste si: O chelneriță româncă a fost atacată în plină stradă un hoț de mașini. Bărbatul este urmărit de poliție în Italia

Vineri, judecătoarea Lucy Theis a respins solicitarea familiei, susținând că Archie trebuie să rămână în spital în timp ce tratamentul este oprit.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee era menţinut de mai bine de 4 luni în comă, într-un spital din Londra. Copilul a fost găsit inconştient acasă, pe data de 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, a declarat că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Cazului “Archie Battersbee”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu băiatul de 12 ani

  • 7 aprilie 2022  – Archie a fost descoperit inconştient acasă, în Essex. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul Southend.
  • 8 aprilie 2022  – Archie este transferat la Spitalul Regal din Londra.
  • 16 mai 2022  – Doi specialiști au încercat să efectueze mai multe teste, Archie nu a răspuns la un test de stimulare a nervilor periferici, iar procesul nu a putut fi continuat.
  • 27 mai 2022  – Un tribunal decide că medicii pot face investigații RMN, ceea ce se întâmplă pe 31 mai.
  • 6- 8 iunie 2022  - O audiere finală are loc pentru a analiza dovezile cu privire la continuarea îngrijirilor care-l menţin în viaţă.
  • 13 iunie 2022  - Judecătorul de la Înalta Curte hotărăște că Archie este „mort” pe baza rezultatelor RMN-ului și că tratamentul ar putea fi oprit.
  • 20 iunie 2022  – Familia cere Curții de Apel să reexamineze cazul.
  • 11 iulie 2022  – Are loc o nouă audiere, iar judecătorul Andrew Hayden decide că îngrijirile care-l menţin în viaţă ar trebui să se încheie, spunând că este „inutil să continue”.
  • 29 iulie 2022  – Familia lui Archie cere sprijinul ONU
  • 30 iulie 2022  -  Comitetul ONU al Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a cerut Guvernului britanic ”să se abţină să-i retragă lui Archie orice tratament de menţinere în viaţă” pe peroada în care-i studiază dosarul.
  • 1 august 2022  – Curtea de Apel refuză să amâne retragerea tratamentelor de menținere în viață.
  • 3 august 2022  - Familia depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în încercarea de a amâna retragerea suportului vital al lui Archie.
  • 4 august 2022  - CEDO respinge recursul părinţilor lui Archie Battersbee
  • 4 august 2022 - Părinții lui Archie au depus o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un ospiciu. Pentru moment, copilul nu va fi deconectat de la aparate
  • 5 august 2022 - Cererea de a-l muta oe Archie într-un centru de îngrijiri a fost respinsă
  • 6 august 2022  - La ora 10:00 am, Archie a fost deconectat de la aparate, iar la ora 12:15 pm, băiețelul s-a stins din viață.

Citeste si: Prietena artistei care a murit în Lacul Morii rupe tăcerea. Care este adevărul din spatele morții Simonei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI