Ardei copți. Secretul pe care puține gospodine îl știu. Cum să îi cureți foarte ușor
Ardei copți. Vara, de pe mesele românilor nu lipsesc delicioșii ardei copți. Puțini știu însă secretele acestui preparat. Vă prezentăm azi un truc care vă va ușura munca în bucătărie!
Ardeii copți sunt pe placul tuturor! Ardeiul este o adevărată bombă de sănătate. Conține vitamine, antioxidanţi şi minerale, nutrienţi extrem de benefici în buna funcţionare organismului.
Ardeiul roşu, cunoscut la noi și sub denumirea kapia, este mai sănătos decât cel verde. Are o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare. Conform unui studiu uluitor, chinezii, care consumă mari cantităţi de ardei, şi mai ales ardei iuţi, au cu 27% mai puţine şanse de a face cancer pulmonar, şi asta în condiţiile în care sunt printre cei mai mari
fumători din lume.
Ardeiul conține din abundență vitaminele C și E
Este recunoscut faptul că ardeiul face parte din alimentele care întârzie procesul de îmbătrânire a organismului, datorită carotenului şi a vitaminelor C şi E. Aceste elemente au proprietăţi antioxidante, deci împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor şi ţesuturilor, previn apariţia tumorilor şi afecţiunilor cardiovasculare.
Ardeii copți sunt recomandați pentru cei cu un stomac sensibil
Ardeii copţi sunt recomandați pentru cei care au un stomac sensibil pentru că sunt foarte ușor de digerat. Prin acest proces de gătire, ei nu pierd decât o cantitate mică din elementele nutritive.
Alegeți din piețe ardeii drepţi, fără multe valuri, pentru a se putea coace uniform. Ardeii trebuie spălaţi şi şterşi de apă. Cel mai simplu îi puteți coace la cuptor.
Înainte de a-i bagă la cuptor se ung ardeii cu ulei de măsline, iar acest lucru va ajută la îndepărtarea cu uşurinţă a cojii.
Ardeii se pot coace şi pe grătar, dar aveţi grijă ca jarul să nu fie prea iute. Spre deosebire de vinete, ardeii trebuie copţi la foc mic, pentru a evita carbonizarea.