Ardei umpluți cu carne și orez, rețeta bunicii
Ardei umpluți. O rețetă tradițională ușor de preparat pentru un prânz delicios.
Ardei umpluți. Fara indoiala, fiind o mancare atat de agreata de romani, in repertoriul culinar al gospodinelor cu experienta trebuie sa fie multe, multe variante ale acestui fel. Noi vă propunem rețeta tradițională și ușor de preparat.
Citeste si: Rareș Bogdan, acuzații grave: „În România mori cu zile dacă n-ai pile!”
- 10-12 ardei grasi, de o marime medie (7-8 cm. lungime)
- 700 de grame de carne tocata, eu folosesc in amestec, ½ de porc, ½ de vita, am folosit chiar si de pui sau curcan pt. ca, spre deosebire de sarmale, ardeii umpluti nu imi plac grasi
- 1-2 cepe
- ½ de pahar de orez (75-80 ml, adica vreo 40-50 de grame) cu bobul rotund
- ½ de legatura de marar
- ½ de legatura de patrunjel
- 1 lingurita rasa de piper macinat
- 1 lingurita sare
- 1
lingurita paprika dulce sau iute (optional, eu o pun pentru culoare si aroma)
- 150 de grame de rosii pasate sau 100 ml. de bulion
- 1 lingurita de pasta de rosii
- optional: 1 ou intreg sau doar 1 galbenus de ou, merge foarte bine si fara
- 3 frunze de dafin
- sos: 250 de ml. de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, frunza de dafin, sare, piper, zahar
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Gripa continuă să facă victime. Numărul deceselor a ajuns la 39
Citeste si: SIIJ a contestat decizia ÎCCJ în Dosarul Mineriadei
Ardei umpluți. Se curăță și se toacă ceapa mărunt. Se călește în uleiul încins până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boiaua și orezul, amestecându-se bine. Se pune și carnea și se lasă la călit. Când s-a rumenit, se adaugă și bulionul dizolvat în apă și oul, amestecându-se încontinuu. Se lasă să fiarbă și se mai adaugă apă dacă e prea consistentă compoziția.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Ardei umpluți. Se taie codița ardeilor, pentru a putea fi umpluți. Se curăță de cotoare. Se trec sub jet de apă pentru a se curăța de sâmburi. Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită.
Se așază ardeii într-o oală suficient de mare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne. Se toarnă apă până la jumătatea lor. Se presară o linguriță de sare în apă și se lasă să fiarbă timp de 45 minute.