Ucraina are sisteme de apărare  și armament antitanc livrate de Statele Unite ale Americii. Lansatorul de rachete FGM-148 Javelin este considerat de militarii ucraineni o armă minune, iar aceștia au făcut icoane.

Citeste si: Referendum Belarus 2022: Se renunţă la statutul de ţară non-nucleară. Ce implicaţii are rezultatul votului în războiul cu Ucraina?

Ministrul apărării, Hanna Malyar a menționat că au fost distruse 146 de tancuri rusești, iar Ucraina a putut să facă față atacurilor datorită armei Javelin.

În ce constă arma minune a Ucrainei

Arma Javelin este o unealtă salvatoare în războiul contra rușilor. „Arma cântărește în jur de 23 de kilograme, iar mare parte din ea e de fapt racheta. Cel care o folosește ochește ținta cu o unitate de comandă și lansare reutilizabilă (CLU). Odată lansată, racheta zboară în aer la un anumit unghi cât să fie deasupra țintei și să pice apoi pe ea. Racheta e un exploziv puternic antitanc (HEAT) care distruge majoritatea blindatelor'', potrivit Ziare.com.

arma javelin a ucrainenilor minune contra rușilor

Arma Javelin din Ucraina.

[Sursa foto: Captură Video]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ce înseamnă bombele termobarice cu care amenință Rusia? Se mai numeşte şi "Bombă Aeriană cu Vid de Putere Crescută"

Soldații ucraineni fac față cu greu atacurilor rusești, însă arma Javelin este considerată arma minune. Soldații ucraineni au numit-o Sfântul Javelin și au făcut icoane cu aceasta.

Citeste si: Tehnica soldaților ucraineni: ung gloanțele cu grăsime de porc pentru ca militarii care sunt de religie musulmană să nu poată ajunge în Rai

Ucraina a cumpărat rachete pentru prima dată din Statele Unite ale Americii în anul 2018. Au fost luate 210 rachete și 37 CLU în valoare de 47 de milioane de dolari. Fiecare racheta costă 80.000 de dolari, iar SUA a mai trimis 180 de rachete în 2021, iar la începutul anului au mai fost aduse 300 de rachete.

Citeste si: LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Letonia intră în război. Votul decisiv al Parlamentului 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si