Close sidebar
Close sidebar

Arma nucleară a Rusiei din spațiu - vestea care a îngrijorat serviciile secrete din SUA

Oficiali americani au avertizat asupra apariţiei unei "ameninţări grave" de securitate pentru SUA, iar presa americană a relatat că ar fi vorba despre o armă rusească spaţială anti-satelit. Cum a răspuns Rusia acestor acuzații?

Sorin Negru,

Ce spune Rusia despre "arma nucleară din spațiu"


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE:  Casa Albă a confirmat joi existenţa unei ameninţări la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite, legată de o armă antisatelit a Rusiei, despre care oficiali americani de rang înalt au vorbit miercuri pentru prima oară, relatează AFP.

”Pot să confirm că aceasta are legătură cu o capacitate antisatelit dezvoltată de Rusia”, a  anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate (NSC) al Casei Albe, John Kirby.

Arma nucleară din spațiu a Rusiei- mit sau realitate? 

Preşedintele Comitetului de Informaţii din Camera Reprezentanţilor, republicanul Michael Turner, i-a cerut miercuri preşedintelui Biden să declasifice informaţii referitoare la o ameninţare asupra SUA, astfel încât liderii politici şi aliaţii SUA să poată discuta deschis subiectul.

Congresmanul nu a spus în ce ar consta ameninţarea la care s-a referit, dar unele mass-media americane, inclusiv New York Times, ABC şi Fox News, relatează despre plasarea în spaţiu a unei arme nucleare ruseşti ce ar putea fi folosită ca armă anti-satelit.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

The New York Times scrie că Washingtonul şi-a informat deja aliaţii din Europa asupra planurilor nucleare spaţiale ale Rusiei. Surse citate de acest ziar afirmă că noile capabilităţi militare de acest fel ale Rusiei sunt la ora actuală în faza de dezvoltare şi nu au fost încă desfăşurate.

Statele Unite nu dispun de capacitatea de a contracara o armă nucleară anti-satelit, dar aceasta nu este o ameninţare iminentă şi nici vreun motiv de panică, întrucât Rusia nu a plasat nicio armă de acest fel pe orbită, au explicat presei din SUA responsabili americani.

Ce spune Rusia despre "arma nucleară din spațiu"

"În mod evident, Casa Albă încearcă să determine Congresul să aprobe legea pentru a oferi bani (Ucrainei) prin tot felul de trucuri şi stratageme", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dimitri Peskov.

El s-a referit la noul pachet de ajutor financiar al SUA pentru Ucraina şi care este blocat în Congres din cauza opoziţiei unor aleşi republicani.

Senatul SUA, unde democraţii preşedintelui Joe Biden au majoritatea, a aprobat acest ajutor de peste 60 de miliarde de dolari, dar actul normativ are nevoie şi de aprobarea Camerei Reprezentanţilor, unde majoritatea este deţinută de republicani, dar aceştia sunt împărţiţi în două tabere, pro şi contra noului ajutor pentru Ucraina.

Dmitri Peskov a adăugat că aşteaptă să vadă dovezile promise de oficialii SUA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI