„Obiectivul nostru clar este acela de a determina alegeri anticipate. Pentru a favoriza îndeplinirea condițiilor constitușionale care să îi permită președintelui României să dizolve Parlamentul este necesară respingerea a două propuneri de guvern, iar decizia PNL e clară: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a două guverne succesive pentru a se putea fi dizolvat Parlamentul”, a menționat Ludovic Orban, la Digi24.
„Din punctul nostru de vedere, vom grăbi cât mai mult procedurile pentru ca în perioada de 60 de zile care este prevăzută de Constituţie să reuşim respingerea a două guverne”, a precizat Ludovic Orban.
La observația că PSD, care are pârghiile de conducere în Parlament, ar putea tergiversa procedurile, Ludovic Orban s-a întrebat retoric: „Cât? Cât își imaginează PSD-ul că mai are România răbdare să-i tolereze și mai ales să le accepte toate șmecheriile? Nu pot să tragă de timp la nesfârșit.
Citeste si: Dan Barna, decizie de ultimă oră
Pe de altă parte, el spune că PSD, UDMR și Pro România s-ar face de râs dacă ar vota învestirea Guvernului Orban, în contextul în care aceste formațiuni au votat pentru demiterea cabinetului său.
„Să voteze Guvernul pe care l-au dat jos la moțiune? Înseamnă că nu sunt în această realitate. O să râdă toată țara de ei. Cum să votezi un guvern pe care l-ai demis? Își asumă riscurile, pentru că în cazul în care vor vota învestirea și generează majoritatea prin care se investește Guvernul înseamnă că ei nu mai pot să facă opoziție și că și-au bătut joc de România. Nimeni nu ar înțelege nimic”, spune cu deplină convingere Ludovic Orban.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO| Român aflat pe vasul de croazieră plasat în carantină din cauza coronavirusului: „Pasagerii nu au voie să iasă din cabine, sunt izolați!”
„În funcţie de cum evoluează lucrurile, noi vrem cât mai rapid să se ajungă la un deznodământ, acest deznodământ va depinde de propunerile pe care le va face preşedintele României pentru că la ora actuală desemnarea propunerii de prim-ministru este un atribut constituţional al preşedintelui Klaus Iohannis.
În funcţie de deciziile pe care le va lua preşedintele, se poate ajunge la anticipate şi aţi văzut că preşedintele a spus foarte clar că obiectivul domniei sale este acela de a se organiza alegeri anticipate pentru că Parlamentul de astăzi este în totală contradicţie cu opţiunile politice ale populaţiei. La alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis s-a văzut foarte clar care sunt obţiunile politice ale românilor care sunt într-o totală contradicţie cu structura actualului parlament”, a spus Ludovic Orban.
Citeste si: Guvernul Orban a fost demis! Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru romani
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
„Din momentul desemnării unui premier, există un termen de maxim 10 zile în care guvernul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului, cu lista Guvernului şi cu programul de guvernare, după care sunt audiaţi miniştri în comisii, după care se întruneşte plenul într-un termen rezonbail. Din punctul nostru de vedere, vom grăbi cât mai mult procedurile pentru ca în perioada de 60 de zile care este prevăzută de Constituţie să reuşim respingerea două guverne”, a mai declarat Orban.
Întrebat dacă ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament a fost prevăzut, Orban a răspuns: „Cu siguranţă. Întotdeauna, atunci când iei decizii, când declanşezi acţiuni trebuie să prevezi în strategie ambele variante. În orice strategie analizăm care sunt toate variantele posibile şi stabilim care este reacţia şi continuarea acţiunii în funcţie de deznodământ. Trebuie să pregăteşti o formulă de răspuns şi un plan de acţiune aferent pentru fiecare variantă care poate apărea în decursul unui demers. Ei aveau două variante, ori să accepte alegerea primarilor în două tururi sau să creeze cadrul pentru declanşarea anticipatelor”.