Close sidebar
Close sidebar

Armata rusă are probleme mari cu resursele de război. „Nu mai vedem salve de rachete de croazieră"

Rusia se confruntă cu ”probleme semnificative în privința resurselor", ceea ce afectează operațiunile sale militare, se arată în cel mai recent raport al serviciului de informații al armatei britanice. Documentul britanicilor arată şi rolul apărătorilor de la uzina Azovstal, care a au reuşit să amâne capturarea totală a oraşului Mariupol.

Sorin Negru,

Atacurile cu rachete de croazieră au devenit mai rare în ultimele săptămâni


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rachetele cu precizie au fost una dintre armele preferate de forțele armate ruse de la începutul invaziei din Ucraina. Dar Rusia s-ar putea confrunta în curând cu o criză a acestor muniții, transmite The Moscow Times.

Citeste si: Acuzații grave de la Kremlin: Occidentul a lansat un "război nedeclarat" împotriva Rusiei

Aceste rachete de producție internă au fost responsabile pentru unele dintre cele mai groaznice atacuri ale Rusiei în Ucraina, inclusiv asupra orașului-port Odesa și asupra unei gări din orașul Kramatorsk.

Citeste si: Zi istorică. Finlanda și Suedia depun oficial cererea de aderare la NATO

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

În total, Rusia a tras 2.154

de rachete în Ucraina de la începutul invaziei, potrivit unui comunicat de săptămâna trecută a președintelui ucrainean Volodomir Zelenski.

Atacuri tot mai rare cu rachetele de croazieră

Atacurile cu rachete de croazieră au devenit mai rare în ultimele săptămâni, ceea ce a dus la speculații în rândul oficialilor occidentali și analiștilor, care cred că stocurile de rachete ale Rusiei sunt aproape goale.

„Nu mai vedem salve de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune și aproape nu există lovituri Iskander”, a declarat analistul militar independent Pavel Lujin pentru The Moscow Times.

Un oficial american le-a spus jurnaliştilor într-un briefing, la începutul acestei luni, că Rusia „are probleme de inventar privind muniţiile ghidate cu precizie”, informează TVR.ro.

De ce a contat rezistența soldaților de la Azovstal

În ciuda faptului că trupele rusești au încercuit portul strategic Mariupol timp de 10 săptămâni, rezistența soldaților ucraineni de la Azovstal a reușit să amâne obținerea controlului total asupra unui oraș extrem de important care deschide un culoar între Crimeea (anexată forțat în 2014) și regiunile separatiste din Donbas.

Citeste si: Avertisment de la SRI: Toate serviciile secrete ruse sunt prezente în România

Rezistența luptătorilor ucraineni care acum se predau a întârziat mult atingerea obiectivului pentru armata rusă, i-a produs pierderi uriașe și a creat frustrare în rândul militarilor ruși.

Raportul subliniază că în tentativa de a învinge rezistența ucrainenilor, Rusia a apelat constant la forțe auxiliare, inclusiv la trupele cecene conduse de Ramazan Kadîrov, dar și trupe de voluntari și trupe ale Gărzii Naționale. În aceste condiții coordonarea operațiunilor militare a fost mai dificilă și a afectat campania Rusiei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI