Close sidebar
Close sidebar

Arnold Schwarzenegger, așa cum nu l-ați mai văzut niciodată: "Cineva a spus recent că sunt mai ușor de recunoscut decât președintele"

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani este legenda culturismului din Austria care a devenit un superstar la Hollywood și, mai târziu, guvernator al Californiei.

Stefania Pavel,

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani este legenda culturismului din Austria care a devenit un superstar la Hollywood și, mai târziu, guvernator al Californiei.

[Sursa foto: CNN]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chiar înainte ca hidroavionul lor să aterizeze în adâncul pădurii tropicale amazoniene, James Cameron a avut un avertisment pentru bunul său prieten, Arnold Schwarzenegger. "I-a spus: 'Arnold, vreau doar să știi să nu-ți lovești orgoliul, pentru că acolo nimeni nu va ști cine ești. Asta îți pot promite'", și-a amintit recent Schwarzenegger, conform CNN.

Două volume inedite cu fotografii ale lui Arnorld

Asta se întâmpla în 2011, la 20 de ani după ce Cameron l-a regizat pe Schwarzenegger în cel de-al doilea film "Terminator". Se aflau în Brazilia pentru a se întâlni cu liderii indigeni pe probleme de mediu, iar Cameron era sigur că tribul local nu-l va recunoaște pe actorul vedetă.

Cât de mult s-a înșelat.

Arnold Schwarzenegger

[Sursa foto: CNN]

"Am aterizat acolo, am coborât din avion și, într-un minut, oamenii scandau "Arnold, Arnold, Arnold!"", a spus Schwarzenegger. "Și apoi m-au dus într-o colibă unde aveau de fapt un poster de-al meu înăuntru". Este greu să găsești oameni care să nu-l cunoască pe Schwarzenegger, legenda culturismului din Austria care a devenit un superstar la Hollywood și, mai târziu, guvernator al Californiei.

În vârstă de 76 de ani, rămâne unul dintre cei mai faimoși oameni din lume. 

Arnold Schwarzenegger

[Sursa foto: CNN]

"Cineva a spus recent că sunt mai ușor de recunoscut decât președintele", spune el în "Arnold", o nouă carte de fotografii care relatează ascensiunea sa spre celebritate și cariera sa în lumina reflectoarelor publice.

"Habar nu am; nu studiez aceste lucruri, dar oriunde m-aș duce în lume- Europa, Africa, Asia, Orientul Mijlociu, America de Sud, America de Nord sau Australia- oamenii mă cunosc."

"Arnold are mai multă carismă brută decât oricine pe care l-am întâlnit vreodată”

"Arnold", o ediție limitată în două volume care costă 1.500 de dolari, are o încărcătură de fotografii foarte serioasă. Acesta include imagini de epocă din culturism, fotografii din culisele filmărilor și multe fotografii personale din arhivele private ale lui Schwarzenegger.

De asemenea, conține portrete ale lui Schwarzenegger realizate de-a lungul anilor de fotografi celebri precum Richard Avedon, Annie Leibovitz și Andy Warhol. Este "o combinație între ceea ce este familiar și apreciat și ceea ce nu a fost văzut niciodată", a declarat Dian Hanson, editorul cărții, care a lucrat cu Schwarzenegger în ultimul deceniu.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește și: Arnold Schwarzenegger crede că raiul este o "fantezie". "Nu ne mai vedem după moarte"

Arnold Schwarzenegger

[Sursa foto: CNN]

Hanson, editor senior și scriitor la editura Taschen, a fost foarte meticulos în cercetările sale. Ea a estimat că a văzut probabil 99% din fotografiile care i-au fost făcute lui Schwarzenegger de-a lungul anilor. "Am întâlnit oameni frumoși. Am întâlnit oameni inteligenți", a spus ea. "Arnold are mai multă carismă brută decât oricine pe care l-am întâlnit vreodată... Nu oricine are carismă este capabil să o afișeze doar printr-o fotografie, doar printr-un film, un videoclip. Dar Arnold are această abilitate".

Citește și: Actorul principal din "Singur Acasă 3", de nerecunoscut după ce a renunțat la filme și face muncă de birou

Hanson l-a intervievat pe Schwarzenegger pe larg pentru carte, care îi spune povestea la persoana întâi. El detaliază motivația care l-a adus acolo unde este astăzi- care a început cu cariera sa de culturist. Născut într-un mic sat din Austria, Schwarzenegger nu a crescut cu prea multe, dar datorită impulsului și concentrării sale intense a reușit să devină de patru ori Mister Univers și de șapte ori Mister Olympia. Până în ziua de azi, el este încă venerat de fanii culturismului și este ținut pe un piedestal ca fiind cel mai mare din toate timpurile. 

Arnold Schwarzenegger

[Sursa foto: CNN]

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În carte, el vorbește despre Reg Park, starul din "Hercules", care a reușit să își croiască o carieră de actor din culturism. El a urmat exemplul lui Park și a intrat în cinematografie. Succesul nu a venit peste noapte. Din cauza accentului său pronunțat, replicile sale au fost dublate în primul său rol principal, "Hercules in New York" din 1970- un film în care a fost creditat ca Arnold Strong în loc de Schwarzenegger. 

În 2003, Schwarzenegger a devenit guvernator al Californiei, câștigând alegerile speciale de invalidare după ce guvernatorul Gray Davis a fost înlăturat din funcție. "Guvernatorul" avea să îndeplinească două mandate, după ce a fost reales în 2007. "Pentru Arnold, a fi guvernator al Californiei este cea mai importantă parte a vieții sale", a declarat Hanson. 

Ultimul capitol din "Arnold" se referă la activismul lui Schwarzenegger, pe care l-a continuat și după ce a părăsit funcția de președinte. În ultimii ani, el a fost un campion al energiei nepoluante și al dreptului la vot și, de asemenea, a vorbit deschis despre fostul președinte Donald Trump și despre atacul din 2021 de la Capitoliul SUA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI