Close sidebar
Close sidebar

Artistul grafic Milton Glaser, creatorul faimosului logo „I ♥ NY”, a murit la vârsta de 91 de ani

Artistul grafic Milton Glaser, cofondator al New York Magazine şi creatorul faimosului logo „I ♥ NY”, realizat pentru o campanie de turism din anii 1970, a murit la vârsta de 91 de ani în urma unui atac cerebral, informează BBC.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

„I ♥ NY” a devenit rapid o emblemă în întreaga lume şi este unul dintre logo-urile cel mai des imitate din istorie. Glaser a spus ulterior că a fost „consternat de ceea ce s-a întâmplat acestei idei simple”.

El a realizat şi faimosul afiş psihedelic pentru Bob Dylan. Pornind de la un autoportret al lui Marcel Duchamp şi împrumutând din arta islamică, el a realizat o siluetă a muzicianului. Posterul a fost inclus în albumul „Greatest Hits” (1967) şi a fost cumpărat de 6 milioane de oameni.

Citeste si: Accident cu trei autovehicule pe Şoseaua Colentina, o persoană fiind rănită

Milton Glaser s-a născut în New York, în 1929. A studiat la Cooper Union for the Advancement of Science and Art din Manhattan şi şa Academia de Arte din Bologna (Italia).

În 1954, a pus bazele Push Pin Studios împreună cu trei colegi de la Cooper Union şi a ajutat la implementarea unui nou limbaj în arta adevrtorială, inspirându-se din Art Nouveau ori animaţii din anii 1930. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

În 1968, Glaser a cofondat New York Magazine şi a fost directorul de design al publicaţiei timp de nouă ani. În 1974, a înfiinţat propria firmă de design, Milton Glaser Inc.

Citeste si: Rapperul american Huey, în vârstă de 32 de ani, a fost împuşcat mortal

Trei ani mai târziu, a realizat logo-ul „I ♥ NY", pro-bono, pentru a sprijini promovarea turismului în oraşul natal, pe fundalul unui val de infracţiuni şi a unei crize financiară.

Ideea i-a venit în timp ce se deplasa cu un taxi şi a expus-o pe un plic, care se află acum în colecţia permanentă a Museum of Modern Art (MoMA).

După atacurile din 11 septembrie 2001, Glaser a lansat o variantă modificată a logo-ului.

El cuprindea o inimă rănită şi textul era „I ♥ NY MORE THAN EVER".

Citeste si: Situație gravă în Europa! 30 de țări au raportat o creștere alarmantă de contaminare cu noul coronavirus

Milton Glaser este cunoscut şi pentru realizarea simbolului şi afişului internaţional Sida pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a logo-ului Brooklyn Brewery şi a unei reclame pentru serialul „Mad Men”.

În 2004, el a primit un premiu pentru întreaga activitate din partea Cooper-Hewitt, Smithsonian Design Museum. În 2009, a fost recompensat cu National Medal of Arts.

Glaser a murit pe 26 iunie, în ziua în care a împlinit 91 de ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI