Mare actor de comedie, dar si cantaret cu uriasa priza la public, Stefan Banica senior a vazut lumina zilei pe 11 noiembrie 1933, in Calarasi, fiind fiul lautarului Dragan Constandache Banica. Nu mult dupa aparitia lui Stefan, familia s-a mutat in Capitala, iar pustiul a devenit un obisnuit al corului de copii de la Radio.

La 22 de ani, Banica senior a absolvit Institutul de Teatru, cariera sa cuprinzand apoi o multime de filme de referinta si aparitii in piese de teatru.
Stefan Banica a incetat din viata pe 26 mai 1995, la Bucuresti, la doar 61 de ani, dar mostenirea sa artistica este cinstita cum se cuvine de fiul sau, Stefan Banica junior, si el un actor consacrat, dar si un solist de anvergura.
Pe casa natala a artistului din Calarasi a fost montata de autoritati o placa de marmura ce aminteste faptul ca acolo s-a nascut Stefan Banica. Potrivit unui reportaj realizat de ziarul Adevarul la fata locului, casa nu mai apartine urmasilor lui Banica, fiind revanduta de mai multe ori. In memoria lui Banica senior a fost denumita o strada din oras, ridicandu-se si un bust al marelui actor in mijlocul urbei. Anual, in Calarasi se desfasoara si festivalul de teatru pentru amatori "Stefan Banica". 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si