Desi reteta este una simpla, daca sunt ignorati unii pasi, in loc de un preparat apetisant se obtine o mancare grea la stomac. Desi cea cu maioneza este mult mai gustoasa, aceasta contine si multe calorii, astfel ca varianta mai sanatoasa este cea cu ceapa, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei si vinete.
Apoi, pentru a condimenta si aromatiza salata, foloseste sare fina, ceapa si chiar zeama de lamaie. Daca totusi optezi pentru maioneza, cel mai bine e sa o faci chiar tu acasa. Iata
AICI retea.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Vinetele vor fi mai gustoase daca sunt coapte pe gratar, iar pentru a evita ustul amarui e important sa le lasi la scurs suficient timp. Dupa coacere, vinetele se lasa la scurs cel puţin doua ore.
Poti sa zdrobesti manual vinetele sau sa folosesti un mixer pentru a le transforma intr-o pasta. Apoi adauga sare si zeama de lamiae, putin cate putin, ca sa nu se taie.
La sfarsit se adauga ceapa tocata foarte fin si se gusta de sare. Se pot servi cu cu rosii sau cu salata de ardei copti.