In articol:
Rețetă tort de casă. Torturile de casă reprezintă un adevărat deliciu, dar și o bucurie pentru cei din familie. Fie că vorbim de o aniversare, o sărbătoare sau o zi obișnuită, torturile de casă sunt întotdeauna gustoase și merită savurate la masă, în familie.
Iată o rețetă foarte ușor de preparat de tort de casă!
Rețetă tort de casă- ingrediente
Pentru blat veți avea nevoie de:
- 5 ouă
- 150 gr făină
- 150 gr zahăr.
Pentru cremă:
- 500 gr lapte
- 3 gălbenușuri de ouă
- 3 linguri pline cu faină de grâu
- 4 linguri de cacao
- 150 gr zahar
- 200 gr lapte condensat fiert
- 1 plic zahar vanilat.
- 200 ml apă
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de cogniac (opțional)
Rețetă tort de casă- mod de preparare
Punem ouăle cu zahărul într-un vas și le batem.
Punem făina cernută în trei reprize și amestecăm cu ajutorul unui tel de sus în jos. Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, scuturăm ușor tava și o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Verificăm aluatul cu o scobitoare. Când este gata îl lăsăm la răcit, îl punem într-o folie alimentară și îl dăm la frigider. După 1-2 ore putem tăia pandișpanul în trei părți pentru a-l folosi pentru tort.
Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară
La cremă luăm din cei 500 ml de lapte 200gr și amestecam cu făina, treptat. Gălbenușurile se bat cu zahărul. Restul de lapte îl punem la fiert. Când este călduț punem compoziția de lapte și făină și continuăm să amestecăm. Când vedem că începe să se îngroașe punem gălbenușurile bătute, zaharul vanilat.
Luăm compoziția de pe foc, lăsăm două minute la răcorit iar peste cremă punem folie/ peliculă alimentară. Crema se lasă la răcit, iar apoi se pune laptele condensat și se amestecă cu mixerul.
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
Putem pregăti și un sirop din 200 ml de apă și 1 lingură de miere. Opțional se poate pune 1 lingură de cogniac. Se însiropează fiecare bucată din blat.
Punem o cantitate considerabilă de cremă pe fiecare bucată de blat, iar apoi ne ocupăm de partea exterioară a tortului. Decorăm tortul cu cremă de ciocolată peste care putem pune miez de nucă, alune sau chiar fructe.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă