Un val de aer cald a acoperit întreaga Europă, valorile termice depășind pragul de 40 de grade pe timp de zi, având parte și de nopți tropicale, cu minime chiar și de 30 de grade.

Ceea ce face ca omenirea să se simtă sub o cupolă de foc, căci un an mai călduros ca acesta nu a mai fost în istorie.

Citește și: VIDEO Căldură infernală sub „cupola de foc”. Temperaturile cresc de la o zi la alta, iar canicula devine din ce în ce mai greu de suportat

Casă

Casă

[Sursa foto: Freepik]

Cum poți evita canicula 

Tocmai de aceea, mulți caută tot felul de soluții prin care să se răcorească și să aibă o atmosferă cât mai plăcută în locuință, căci și casele au devenit acum adevărate cuptoare.

În acest sens, oamenii de știință vin acum în ajutorul tuturor cu o soluție care ar putea duce, spun ei, la scăderea temperaturii cu până la două grade  Celsius.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Un „pește al apocalipsei”, despre care se spune că prevestește cutremurele, a fost găsit de turiști pe o plajă- antena3.ro

Însă, atenție, nu este vorba despre o schimbare a temperaturii din interiorul casei, ci a celei din exterior. Astfel, cu o mică schimbare puteți răcori aerul din jurul casei.

Cum? Ei bine, conform studiilor făcute de oamenii de știință, în Londra și Singapore, o simplă schimbare a culorii acoperișului te poate ajuta.

Vopsirea acoperișului în alb poate aduce un strop de răcoare. Iar explicația cercetătorilor este următoarea: albul reflectă lumină și, prin urmare, temperatura  din jurul casei poate să scadă cu până la două grade Celsius.

Casă

Casă

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO Canicula trimite turiștii la mare! Circa o sută de mii de oameni au luat cu asalt litoralul

Mai mult decât atât, oamenii de știință care au descoperit acest lucru spun că vopseaua albă pare a fi mai eficientă și decât panourile solare plasate pe acoperiș.

De asemenea, fie că locuiești la casă sau la bloc, vegetația te va ajuta și ea să nu mai simți atât de intens căldura. Cu cât ai mai multe plante și copaci în jur, cu atât mai bine, căci temperatura nu se va mai resimți atât de puternic.

Și soluții mai există, cum ar fi, draperii opace, aparate de aer condiționat, ventilatoare, alei acoperite de arcade cu vegetație sau obloane. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si