Nu le mai folosim doar pentru apeluri și mesaje, ci verificăm mailuri, facem fotografii, efectuăm plăți și practic stocăm aprope orice informație personală pe aceste mici dispozitive. Luând în considerare aceste lucruri, ar putea fi un lucru foarte inteligent să investiți într-o asigurare telefon. Au devenit din ce în ce mai populare, mai ales printre utilizatorii de flagship-uri care vor să aibă o plasă de siguranță atunci când achiziționează un telefon așa de scump.

Există destul de multe companii care îți oferă posibilitatea să achiziționezi o asigurare telefon în momentul în care cumperi un smartphone nou, deci nu se poate pune problema să nu găsești o opțiune potrivită pentru tine. De aceea, este bine să urmezi aceste sfaturi pentru a face alegerea potrivită pentru tine.

Ai nevoie de asigurare telefon?

Pentru multe persoane, pierderea sau stricarea unui telefon sunt inevitabile, iar costul unui nou telefon poate fi destul de mare, mai ales dacă este vorba despre un flagship. Acestea pot varia între 2000 și 6000 de lei, sume pe care nu le putem plăti de fiecare dată când stricăm telefonul sau ne este furat. Înainte, costul reparației unui smartphone era destul de mic, dar acum devin din ce în ce mai scumpe. Trebuie să cântăriți bine deciziile și să vedeți dacă vă avantajează să achiziționați o asigurare telefon.

Interesează-te despre cât mai multe opțiuni posibile

După cum spuneam, există o mulțime de companii ce oferă asigurare telefon, de aceea este ideal să citești tot ceea ce oferă fiecare și care sunt clauzele fiecărei firme. Dacă ai nevoie de clarificări, poți chiar să apelezi la un agent sau broker care să te ajute înainte de a achiziționa o asigurare telefon. Există firme precum eMAG care oferă asigurare telefon contra cost atunci când achiziționezi un smartphone nou, de exemplu.

Deci este bine să știți ce opțiuni aveți pentru a putea face alegerea potrivită.

Citeste si: VIDEO| Sisteme de securitate inteligente și ușile antiefracție, soluțiile care ne pot ține departe de un jaf

Asigură-te că înțelegi clauzele asigurării

Nu toate companiile oferă asigurare telefon pentru aceleași situații și nici nu au aceleași clauze. De aceea, este ideal să citești bine ce situații acoperă asigurarea înainte de a o achiziționa și care sun clauzele pe care trebuie să le respecți. Sunt companii care îți asigură telefonul și în caz de furt, dar asta poate însemna să mergi la poliție și să declari furtul, iar doar în baza acelor acte poți să primești un alt telefon. Trebuie să te gândești bine înainte la situațiile pe care vrei să le ai acoperite cu o asigurare telefon. Cu siguranță este o idee bună pentru cei care știu că își pot scăpa des telefonul din mână. Situațiile pe care o asigurare telefon le acoperă sunt la fel de importante ca cele pe care nu le acoperă.

Verifică dacă telefonul tău nu este deja asigurat

Companiile oferă mai nou tot felul de avantaje pentru a te convinge să alegi serviciile lor. Poți verifica mai întâi dacă asigurarea ta de locuință, cardul de credit sau contul bancar premium acoperă cumva și asigurarea pentru telefon.

De asemenea, dacă ai un abonament de telefonie, există o posibilitate ca

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

providerul tău să îți ofere o asigurare telefon. De aceea, cel mai bine este să verifici înainte de a achiziționa o asigurare.

Citeste si: VIDEO- Ce mai duc românii la amanet? Cam tot ce au prin casă: ”Te doare inima că îl dai la amanet”

Fii atent la serviciul care îți este oferit

Majoritatea dintre noi achiziționăm o asigurare telefon pentru a „ne pune pe picoare” cât mai repede posibil în cazul în care ne pierdem sau ne stricăm telefonul. De aceea, este foarte important să verificați cât timp va dura cererea dumneavostră. Procesarea cererii și îndeplinirea cererii sunt pașii pe care orice asigurare telefon îi urmează. În funcție de furnizor și de circumstanțe, procesarea cererii poate dura de la câteva ore la câteva zile. Din cauză că există multe situații de fraudă în domeniul asigurărilor, este foarte probabil ca furnizorul să vă ceară documente suplimentare pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat. În cazul unui telefon furat, puteți primi unul pentru a îl înlocui pe cel vechi, dar pentru un defect (ex. ecran spart) puteți aștepta și peste 3 zile lucrătoare.

Citeste si: VIDEO| Gadgeturile de ultimă generație nu se mai află în fruntea listei de cumpărături de Black Friday

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile care vă pot ajuta să achiziționați o asigurare telefon potrivită pentru dumneavostră. După cum spuneam, este bine să acordați atenție tuturor aspectelor înainte de a lua o decizie și să câtăriți cât mai bine opțiunile pe care le aveți, dar să înțelegeți și nevoile și cum pot fi acestea acoperite de către asigurare. Urmând acești pași, nu ar trebui să fie foarte greu să faceți o decizie care să se potrivească și bugetului dumneavostră, dar și nevoilor. Deci, dacă vreți un telefon scump sau știți că le scăpați sau le pierdeți adesea, ar fi cea mai bună idee să căutați o asigurare telefon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si