O asistentă de 48 de ani de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a murit în urma infecției cu coronavirus. Aceasta lucra în Secția de Nefrologie a spitalului și avea doi copii. Colegii asistentei sunt în stare de șoc, scrie presa locală. 

Citeste si: Starea de urgență, prelungită încă o lună!

Colegii asistentei medicale, în stare de șoc

Asistenta medicală din Sibiu răpusă de coronavirus avea 48 de ani și avea doi copii – o fată și un băiat, informează Ora de Sibiu.

„Regretăm enorm dispariția colegei noastre și suntem alaturi de familia îndoliată. Colegii de muncă sunt șocați. Ne pare foarte rău că nu am putut face nimic ca să o salvăm. Acest virus este cât se poate de real și de periculos. Populația să respecte regulile ca să nu mai avem astfel de situații și să îi protejăm pe cei dragi și să ne protejăm pe noi”, a spus Liliana Coldea, directorul Spitalului Județean.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Apelul disperat al unui renumit medic, despre coronavirus: „Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei”

Asistenta a ajuns la Județean în stare gravă

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a început o anchetă epidemiologică după ce o asistentă de 48 de ani a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Asistenta a fost transferată la SCJU de la Spitalul TBC și a stat aproape o săptămână în Secția ATI. Evoluția stării de sănătate nu a fost deloc favorabilă, aceasta având o formă severă de COVID 19. Colegii ei au făcut tot posibilul să îi salveze viața însă nu au reușit. Directorul Spitalului Județean spune că nu se cunoaște deocamdată sursa infecției cu coronavirus.

Citeste si: Vremea ne face iarăși surprize. Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pe două săptămâni

„Ancheta epidemiologică este în curs. Nu știm care a fost sursa de infecție și nu vrem să facem speculații în acest sens. Noi respectăm același plan de măsuri. Personalul medical știe foarte bine că trebuie să se echipeze corespunzător, se respectă în continuare regulile și toate protocoalele stabilite”, a precizat Liliana Coldea, directorul SCJU Sibiu. 

După cum scrie Turnul Sfatului, surse oficiale confirmă faptul că acesta este cel de-al 55-lea deces înregistrat la un pacient infectat cu COVID-19, în județul Sibiu. Asistenta avea vârsta de 48 de ani și suferea de hipertensiune arterială, obezitate de gradul I, esofagită de reflux, hernie hiatală și insuficiență venoasă cronică .  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si